Pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca svojim je nedavnim pojavljivanjem na televiziji iznenadila mnoge raspravom o svojim vezama s muškarcima koji ne govore srpski, što uglavnom izbjegava kako bi sačuvala svoju privatnost. – Nije u mojim mogućnostima obavljati tu zadaću. Moja ljubav prema našim muškarcima je nepokolebljiva. Njihov mentalitet zauzima posebno mjesto u mom srcu. Iako sam imao priliku biti s pojedincima koji mi nisu poznati, postoji određeno razumijevanje koje postoji s našima.

  • Čak i kad ih odvedete na krivi put, oni shvate vaše namjere. Ovaj naš pojedinac shvaća vaše značenje, čak i kada jednostavno kažete: “Idemo, brate!” – uzviknula je Svetlana, lica ozarena osmijehom, tijekom gostovanja u emisiji “Ako progovorim”. – Iako zvuči kao šala, ljubav je uistinu glavni pokretač. Sjaj u svima nama se pojačava kada iskusimo ljubav, fenomen svojstven i muškarcima i ženama. No, to ne znači da trebamo prihvatiti bilo što pod svaku cijenu. Osobno odbijam podnijeti nešto samo zbog društvenih očekivanja, žrtvujući pritom vlastitu dobrobit. Radije bih otišao dostojanstveno, prihvaćajući svoju slobodu i mir, umjesto da brinem o mišljenjima i prosudbama drugih. Seoske misli i tračevi nisu mi važni. Moja je sreća jedino što je uistinu važno.

Zapravo, pronaći muškarca koji me može istinski osvojiti pokazalo se kao izazov. Navikao sam da sve rješavam sam, bez oslanjanja na bilo čiju pomoć. S druge strane, bogatstvo i materijalna imovina me ne impresioniraju jer sam samostalan i sposoban sam zaraditi novac. Ističemo da Svetlana Ceca Ražnatović, renomirana pjevačica, nosi titulu najveće zvijezde Balkana, a iza sebe ima brojne hitove koji su osvojili top liste među kojima je i popularna pjesma “Rasulo”.

  • U emisiji “Ako progovorim” na K1 televiziji Svetlana je istaknula Marininu sposobnost da isprepleće vlastita iskustva s iskustvima svog pokojnog sina i mog pokojnog supruga Željka. Marinina bol pretočena je u pjesme, au jednoj posebnoj pjesmi, “Rasulo”, ona zorno prikazuje pronalazak beživotnog tijela svog sina i jezivu sliku “bijele ruke koja pada na pod”. To je duboko osobna veza koju samo Marina i ja možemo istinski razumjeti, budući da prepoznajem značaj ovih slika i posvećenost koja stoji iza njih. Marinino pisanje oduvijek je imalo univerzalnu kvalitetu, omogućujući svakom čitatelju da pronađe sebe unutar njezinih riječi. To nije sebičan čin pisanja, već dokaz njezine genijalnosti. Do ovog otkrića došlo je tijekom Cecine rasprave o prošlim ljubavima, gdje je muškarcima otkrila i svoju fatalnu privlačnost.

“Zaboravljaju li me lako? Ne, nikad!” – uzviknula je Ceca postavljajući pitanje može li se smatrati femme fatale. Svetlana Ceca Ražnatović, ranije poznata kao Veličković, poznata je srpska pop-folk pjevačica i sjajna zvijezda srpske pop scene. Da biste saznali više o njezinom životu, možete pogledati njezinu biografiju. O njenoj ogromnoj popularnosti govore i nadimci koje su joj dali njeni vjerni obožavatelji, poput “Ceca nacionale”, “kraljica turbo-folka”, “majka nacije” i “srpska majka”.

  • Rođena 14. lipnja 1973. u Žitoraži, selu u južnoj Srbiji, Cecu su odgojili majka Mira, učiteljica, i otac, koji je počeo kao mehaničar, a kasnije je postao politički dužnosnik i predsjednik općine. Uz mlađu sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo jedanaest mjeseci, Cecu su odgajali i baka i djed Čedomir i Velika. Pokazavši izvanredan razvoj kao dijete, počela je govoriti sa šest mjeseci, a hodati s devet mjeseci. Sa devet godina Ceca je svoj talent prvi put pokazala na školskoj predstavi, osvojivši publiku svojom izvedbom. Bilo je prilika kada nije imala sredstava za kupnju autobusne karte, zbog čega se s nastupa u obližnjim selima vraćala pješice. Osvrćući se na svoju prošlost, otkrila je da je u jednom vikendu uspjela zaraditi 700 maraka, što je čista suprotnost majčinoj bijednoj plaći od 25 maraka.

Unatoč izvrsnom uspjehu u osnovnoj školi, odlučila je nastaviti pjevačku karijeru, ne obazirući se na majčine molbe da nastavi školovanje. Tek mnogo godina kasnije izvanredno je stekla srednjoškolsko obrazovanje, smjer svinjogojstvo. Usklađujući večeri s pjevanjem i dane s pripremama, našla se u ključnom trenutku svoje karijere u ljeto 1987. U to vrijeme susrela se s Mirkom Kordićem, harmonikašem, skladateljem i aranžerom. Kordić je njen talent prvi put primijetio u restoranu, gdje je pjevala samo kad su joj stariji kolege dopustili. Prepoznavši njezin potencijal, tražio je dopuštenje njezinih roditelja da je dovede u Beograd.