Kako sezona vjenčanja počinje, pojavljuju se priče o veselju, jedinstvenim tradicijama, pa čak i nesretnim događajima koji se događaju tijekom i nakon ovih slavlja. Iako su se neke od tih priča prenosile generacijama, novi izvještaji o događajima koji su se navodno dogodili na vjenčanjima svakodnevno se pojavljuju na platformama društvenih medija. Nedavni incident koji je privukao pažnju uključuje tvrdnju da je mladoženjin kum paru dao omotnicu bez ikakvog sadržaja, ostavivši ih bez sumnje iznenađenima.

  • Ovaj incident podijeljen je na platformi društvenih medija X i izazvao je niz odgovora korisnika. Prisustvujući vjenčanju, promatrao sam pijanog kuma, ekstravagantno pokazivanje bogatstva s luksuznim automobilom, vrhunskim odijelom i prestižnim satom. Činilo se da je sam kum utjelovio tu raskoš. Uzvanici su uživali u glazbi dok nisu posve iscrpljeni, ali šokantno, mladenci su dobili omotnicu bez ikakvog novčanog dara. Ovaj incident je detaljno opisan u postu ispod, koji je izazvao niz komentara. Kao što je spomenuto u prvom komentaru, u mojoj je regiji uobičajena praksa staviti maramicu unutra kako bi se spriječila eventualna oštećenja prilikom vađenja, osobito ako je posuda prazna. Nije moguće dati gotovinu ili napojnicu.

Ipak, mnogima je bilo neobično kako je par razaznao da je omotnica koju su dobili lišena ikakvog sadržaja. Koje dokaze imaju da dokažu da pripada njemu? Je li potpisano na praznoj koverti? Ili je toliko detaljan da su ga uspjeli identificirati? Ili je možda sa svadbe gdje se na ulazu prati tko je što donio? Na primjer, dobili smo mnogo koverti koje nisu bile potpisane, ali su svejedno bile pune poklona.

  • Prema riječima autora, mladenci su do te spoznaje došli najvjerojatnije promatranjem videa. Predaju se omotnice koje su sigurno zatvorene, točno? Mi dosljedno osiguravamo posebnu kutiju za njihovo prikupljanje, ali osim ako ne inzistirate da se identificirate, ostaje nepoznato tko je doprinio koji iznos. To stoji u jednom od komentara, a sljedeći komentar to potvrđuje. Običaj je da se svi potpišu, a nije rijetkost da se zaboravi. Od grupe od 180 osoba nisam naišao ni na jedan nepotpisani ili bjanko potpis. Međutim, među prijateljevom grupom od 300, bio je jedan prazan potpis. Sljedećeg je dana odmah identificirala tko je pisao u bilježnicu, što je olakšalo utvrđivanje tko se nije potpisao. Prema nekim tvrdnjama, sugeriralo se da je situacija mogla biti i nepovoljnija.

Budi tiho, moglo je biti još strašnije! Zahtjev za isplatom od novopečenog bračnog para kako bi se organiziralo veličanstveno vjenčanje oduvijek je bila uobičajena praksa. Potrebno je uključiti nekoliko praznih koverti kao tradiciju. Zbog toga je uvedena praksa dokumentiranja doprinosa svakog gosta. Prevaranti su na svakom koraku, pa i na svadbama.

  • Ključno je da javnost tome svjedoči, a srećom to je skriveno u koverti – stoji u jednom od komentara. Prema povratnim informacijama korisnika, postoji mogućnost da su neki pojedinci pogrešno vjerovali da su nešto uključili u omotnicu, a zapravo nisu. Iako svatko može nenamjerno predati praznu kuvertu, zadatak postaje posebno izazovan za kuma jer se od njih očekuje da ga izvrše besprijekorno. Ima li ovo uopće smisla? To je tako besmisleno trošenje ljudskih resursa, i to najblaže rečeno… U mojoj sredini se s pijetetom govori onaj tko ima malo za onaj koji ima puno, bez zadrške! Pohvale za pojedince – oglasio se jedan komentator, a drugi se oglasio: Glazba je kupljena, ali ostaje velikodušan dar. Na kraju su brojni pojedinci razmišljali o pojavi, dovodeći u pitanje njezino postojanje.