Prošla su gotovo dva desetljeća od prerane smrti Vide Pavlović. Unatoč golemim uspjesima u karijeri i poslovanju, glasovita kraljica romske glazbe proživljavala je osobne poteškoće unutar doma. Težina dvaju propalih brakova pogoršala je njezinu tugu, posebice odsutnost djece, činjenica koju je otvoreno priznala kao duboko potresnu. Kako bi se nosila sa svojom boli, često se okretala alkoholu. Tragično, njezino zdravlje naglo je narušeno, što je dovelo do njezine prerane smrti u 60. godini života.

  • Sahranjena je u Futogu. Za ovu sumornu obljetnicu posjetili smo njezinu rezidenciju na Voždovcu u Beogradu, gdje je provela svoje posljednje trenutke. Zanimljivo je da je upravo ova kuća postala poznata 2019. godine zbog stravičnog incidenta koji je uključivao ubojstvo. Prema medijskim izvješćima, dogodio se tragičan incident u kojem je mladić oduzeo život drugome nakon noći žestokog opijanja. Čini se da je motiv ovog čina spor oko određene imovine, koliko ja znam. Ovo ubojstvo dogodilo se prije nekoliko godina, a navodno su ga počinili sezonski radnici. Od tog kobnog događaja ljudi su izbjegavali tu kuću, vjerujući da je ukleta. Iznenađujuće, unatoč glasinama o neizbježnom urušavanju, kuća je uspjela izdržati višestruka odgađanja. Posljednja najava sugerira da će gradnja konačno krenuti tijekom ljeta, što ukazuje na to da je spor možda riješen i potrebne dozvole ishođene.

Ovu informaciju s nama je podijelio srpski biznismen. I susjeda koja stanuje u kući nasuprot Vidine prisjetila se nje kao nekadašnje susjede. Zaista je obeshrabrujuće razmišljati o nesretnoj Vidinoj sudbini. Ona i Steve nisu mogli začeti djecu, a to joj je donijelo golemu patnju. Kao njen neposredni susjed, koji stanuje odmah preko puta, s Vidom sam se često susretao. Odisala je divnom aurom, zbog čega je bilo zadovoljstvo komunicirati s njom.

  • Nažalost, uhvatila se u koštac s ovisnošću o alkoholu i hipertenzijom, zanemarujući vlastitu dobrobit, što je u konačnici dovelo do njezina preranog odlaska. Ovo sjećanje zabrinutog susjeda služi kao dirljiv podsjetnik na Vidinu priču. Godinama su Steva i ona živjeli zajedno u istoj kući. Čak i nakon razvoda, odlučili su nastaviti živjeti ondje, svatko u svom zasebnom prostoru. Iznenađujuće, njihova je komunikacija ostala jaka i nikada se nisu upuštali u svađe. Iako se ovaj dogovor mnogima činio neobičnim, odluku su donijeli zajedno. Čak su i nastupali zajedno, pokazujući svoju skladnu povezanost. Na kraju je Steva otišao, ponovo se oženio, a nju je na kraju ostavila samu, potvrdila je ljubazna susjeda.

Sjećanje na Vidu još uvijek živi u susjedstvu, a još jedna susjeda ispričala je kako su u pjevačevoj kući redovito gostovali i drugi legendarni narodnjaci, među kojima su pokojni Šaban Šaulić i Cune Gojković. Bila je to ulica ispunjena besplatnim koncertima, u kojima su svi uživali. U krugu njihove kuće postojao je klub, ako me sjećanje ne vara, zvao se “Romanitar”.

  • Vida i Steva bili su vlasnici ovog lokala koji je služio isključivo glazbenicima željnim utjehe. Sa svoje sam točke promatrao brojne pojedince koji su se probijali do kluba. Jasno se sjećam da sam među prisutnima vidio rahmetli Šabana i Cuneta. Imao sam privilegiju uroniti u obilje glazbe unutar tih zidova. Kad bih otvorio prozor, melodije bi poletjele i ispunile zrak. No, pred kraj je Vidin glas počeo jenjavati, ograničivši je na svega nekoliko pjesama koje je mogla otpjevati – prisjetila se.