Mirjana Bobić Mojsilović, novinarka, spisateljica i spisateljica, unatoč nezainteresiranosti za modne trendove, posjeduje osebujan stil koji je izdvaja. Njezin izbor odjeće, dobiven na rasprodajama, u “second-hand” trgovinama ili kineskim robnim kućama, ostavlja trajan dojam, ostavljajući dojam da puno ulaže u svoju garderobu.


Sposobnost Mirjane Bobić Mojsilović da cjenovno pristupačne komade pretvori u luksuzan izgled uistinu je izuzetna i rijetka. Njezina modna kreativnost osvaja i motivira brojne žene, jer ju urbani i originalni stil izdvaja iz mase ostavljajući neizbrisiv dojam kamo god dođe.

Ne čudi što je njezina posljednja gradska šetnja izazvala bijesnu raspravu na internetu. U trenutku kada je uočena u zadivljujućoj plavoj ljetnoj kombinaciji, upotpunjenoj nježno strukturiranom haljinom prikladnom za svaku priliku, sve su oči bile uprte u nju. Čak ni Mirini vjerni pratitelji na Instagramu nisu mogli a da ne budu očarani. Konkretno, žene su zamišljale vlastiti izgled u sličnoj odjeći. No, upravo su njezine upečatljive plave sandale s platformom izazvale pravi val histerije, dovodeći žene do ruba ludila. Mirjana je nedavno otkrila da su ove sandale jedinstvena kreacija, njezino osobno remek-djelo.

  • Često dobivam upite o podrijetlu ovih ekscentričnih sandala, pa sam vam odlučila otkriti malu tajnu: zapravo sam ih sama kreirala. U početku sam kupio obične Bap bijele sandale za 1.700 dinara, s namjerom da ih dotjeram. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, odlučila sam uzeti slikarski kist i malo akrilne boje kako bih im dala novi izgled.
  • Kako bih dodao dodatnu notu otkačenosti, upotrijebila sam pištolj za vruće ljepilo da pričvrstim perje na sandale. I upravo tako, ovo divno malo remek-djelo je oživjelo. Svaki put kad ih navučem, osmijeh mi se automatski razvuče na licu. Ovo otkriće mog kreativnog talenta samo je jedno u nizu iznenađenja koje spremam. – zaključila je Mirjana.

BIOGRAFIJA:

Rođena u Beogradu 29. lipnja 1959. godine, Mirjana Bobić Mojsilović višestruko je talentirana osoba, radi kao novinarka, voditeljica, spisateljica i slikarica, porijeklom iz Srbije. Mirjana je maturantica Prve beogradske gimnazije i ima dvije sestre Gordanu i Zoricu. Zorica, njezina sestra blizanka, diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Godine 1978. i Zorica i Mirjana glumile su u jugoslavenskom filmu “Nije nego”. Tijekom 1980-ih surađivali su na udžbeniku astrologije za početnike pod nazivom “Liber Stellarum”.

Nakon završenog studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, započela je karijeru u medijima. Prethodno je bila u braku s pokojnim dr. Ljubomirom Mojsilovićem, a 1988. dobili su kćer Milu. Tragično, Ljubomir je preminuo samo godinu dana kasnije, a od tada više nije pomišljala na ponovnu udaju. Odlučna da svojoj kćeri omogući radosno odrastanje i usmjeri je na pravi put, Mirjana je imala neizmjernu podršku majke i sestara. Mila, kao njezin najstroži kritičar, svoj rad uvijek stavlja na kušnju, ali Mirjana vjeruje vlastitom ukusu i nikada nije požalila što je poslušala mišljenje svoje kćeri. Iako su je mediji možda romantično povezivali s glazbenikom Goranom Bregovićem, ona je pojasnila da njihovo prijateljstvo traje više od tri desetljeća. Zajedno su surađivali na libretu za operu “Carmen sa sretnim završetkom”.

Mirjana je dvije godine bila u vezi s Dušanom Odžaklićem, sportskim menadžerom. No, vrlo brzo je shvatila koliko je privatnost važna te je svoj privatni život odlučila držati podalje od očiju javnosti. Unatoč tome, Mirjana je poznata po velikom krugu prijatelja koje voli uveseljavati svojim kulinarskim umijećem i ekstravagantnim zabavama. Zanimljivo, njen kum je psihijatar Milo Jokanović. Osim toga, Mirjana već više od sedamnaest godina ima vjernu družicu u svom psu Lili. Lili je uvijek uz nju, pružajući nepokolebljivo društvo. Mirjana živi pod geslom “Nije važno biti u pravu, nego biti sretan.”

Pokretačka snaga njezina života je čista radost koju pronalazi u činu stvaranja. Aktivno komunicira sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, redovito dijeleći nefiltrirane tekstove i slike koje pokazuju njezino samopouzdanje i zadovoljstvo sobom. Jedna od fotografija koja je posebno privukla pažnju javnosti je slika Mirjane pored čistača ulica. U opisu je otkrila da je muškarac na fotografiji apsolvent Ekonomskog fakulteta, strastveni čitač i njezin osobni heroj.