Snežana Dakić, poznata autorka izuzetno popularnih emisija o modi i stilu, danas je priznat autoritet i na poljima kao što su lični razvoj i međuljudski odnosi. Ona radi posao koji je ispunjava, a na privatnom planu kaže da je sve dobro i sve ide svojim tokom.
Njena emisija “Male stvari” na TV Hajp fokusira se na upravo ono što naziv implicira – na male, svakodnevne stvari koje čine život. Dakićeva od tih sitnica pravi velike priče, s puno emocija, ističući važnost svesnosti i uvažavanja trenutka. Iako je Snežana prošla kroz turbulentna vremena u vezi sa zdravljem i karijerom, danas deluje veoma suvereno. Raduje se što sada može da se posveti temama koje zaista interesuju, kao što su lični razvoj, psihologija i međuljudski odnosi.Snežana Dakić
Emisija “Male stvari” na TV Hajp se ističe ozbiljnim i sadržajnim pristupom, bez patetike ili povlađivanja lošem ukusu. Snežana ističe da se ovakav format emisije pokazao kao pun pogodak, privlačeći široku publiku svojim savremenim i relevantnim temama. Na digitalnim platformama, video klipovi iz emisije ostvaruju veliku popularnost, što potvrđuje da teme o odnosima među ljudima, predrasudama i psihološkim fenomenima imaju široku publiku.
Snežana Dakić uskoro puni 55 godina, ali i dalje izgleda vrlo mladoliko. Ističe da je važno sačuvati zdravlje, kako fizičko tako i mentalno, te preispitivati svoja uverenja i izbegavati negativnost. Kada je reč o njenom rođendanu, Snežana planira da proslavi u užem krugu kod kuće, budući da uskoro sledi punoletstvo njene ćerke Laure, što će biti velika proslava za porodicu.Snežana Dakić
Na pitanje o tome kakva je majka, Snežana ističe da je dala sve od sebe kako bi podržala svoju ćerku u njenom razvoju, i da je sada srećna što vidi da je Laura postala samostalna i samouverena osoba.
Kada je reč o savetima, Snežana ističe važnost zdravog načina života, kako fizičkog tako i mentalnog, te podstiče Lauru da se pravilno hrani, neguje i rekreira. Na kraju, Snežana ističe da ima mnogo više vremena za sebe, da se druži s malim brojem ljudi, da se bavi rekreacijom i negom, te da je to doprinelo njenom sadašnjem miru i zadovoljstvu.Snežana DakićBONUS TEKST

Artičoka, s obzirom na svoja bogata hranljiva svojstva i lekovita svojstva, zaista zaslužuje pažnju u ishrani. Evo nekoliko ključnih koristi i primena artičoke:

  1. Za zdravlje jetre: Ekstrakti artičoke koriste se za lečenje raznih problema s jetrom, uključujući masnu jetru i cirozu jetre. Ova biljka pomaže u regeneraciji jetre i može pomoći u smanjenju opterećenja jetre izazvanog lošom ishranom ili prekomernom upotrebom alkohola.
  2. Za smanjenje holesterola: Preparati artičoke mogu pomoći u smanjenju nivoa ukupnog holesterola u krvi tako što povećavaju razgradnju holesterola i izlučivanje žuči.
  3. Za zdravo varenje: Artičoka može pomoći u uspostavljanju zdrave stomačne mikroflore zahvaljujući visokom nivou inulina, što može smanjiti nivo ukupnih toksina koji opterećuju rad jetre i izazivaju zdravstvene probleme. Takođe, može umiriti mučninu, gorušicu i nadutost, te ima blago laksativno dejstvo.
  4. Za čišćenje organizma: Redovna konzumacija artičoke može olakšati proces prirodne regeneracije jetre i pomoći u čišćenju organizma od toksina.

Kada pripremate artičoku za jelo, važno je pravilno je pripremiti kako biste izvukli maksimum iz njenih blagodeti. To može uključivati držanje artičoke u vodi sa solju kako bi se izvukla gorčina, a zatim je možete pripremati na razne načine prema vašim preferencijama i receptima.