Edi Rama, današnji lider Albanije, široko je poznat kao istaknuta ličnost u politici, koja se može pohvaliti brojnim dostignućima u različitim domenima. Tokom nedavnog intervjua koji je vodio magazin Tugeder, Rama je izrazio nepokolebljivo uvjerenje da su žene u savremenoj eri nedvosmisleno herojske osobe.

Razrađujući svoj stav, naglasila je da žene koje su doživjele nepovoljni odgoj posjeduju urođeni osjećaj budnosti i opreza. Rama čvrsto tvrdi da je ono što ove izvanredne žene zaista zahtijevaju pravičnu priliku da pokažu svoje vještine i sposobnosti, zajedno sa ključnom podrškom i ohrabrenjem neophodnim da ostvare svoje težnje i ambicije. U pokušaju da se snađe kroz silnu tugu koja ga je progutala, Gregor se okrenuo utjehi društvenih mreža. Konkretno, koristio je svoj Instagram nalog kao platformu da izrazi duboku tugu koju je osećao zbog života koji su tragično izgubljeni tokom ovog katastrofalnog događaja.

Među nebrojenim pojedincima koji su poginuli, najbliži su mu bila njegova voljena partnerka, njena braća i sestre i njeni roditelji. Težina ovog tragičnog gubitka teško je nosila njegova ramena, ostavljajući ga u borbi sa mučnom stvarnošću i boreći se da pomiri svoje emocije. Prije nekoliko godina dotična porodica doživjela je zaista tragičan događaj koji ih je ostavio razbijenim i razorenim. Bio je to potres koji je pogodio njihovu naciju, izazvavši pustoš i prouzročivši nezamisliva razaranja.

Nažalost, detalji oko ove nesreće ostaju oskudni i ograničeni. Usred ove katastrofe, Gregor, Ramin sin, suočio se s neopisivom ličnom tragedijom jer je izgubio ne samo svoju djevojku već i cijelu njenu porodicu. Uprkos tome što su bili u predanoj vezi duži period od tri godine, par je odlučio da svoju ljubav sakrije od znatiželjnih očiju javnosti.