Prema riječima guvernera Amazonasa, tragična avionska nesreća u sjevernoj regiji Brazila dovela je do razornog gubitka 14 dragocjenih života. Ovaj srceparajući incident odigrao se u Barcelosu, lokaciji otprilike 400 kilometara udaljenoj od užurbanog glavnog grada Manausa.

Zlosretni avion, poznat kao “Embraer Bandeirante”, prevozio je ukupno 12 putnika i dva posvećena člana posade, od kojih su svi bili brazilski turisti koji su krenuli u željno očekivanu ekspediciju rekreativnog ribolova. Tragično, ova se nesreća odigrala kobne subote, usred nemilosrdnog pljuska kiše. Inicijalne istrage o padu ukazuju na pogrešnu putanju sletanja pilota kao mogući uzrok, što je navelo Centar za istraživanje i prevenciju nesreća da pokrene detaljnu istragu.

Međutim, precizni okidači iza ove srceparajuće nesreće ostaju obavijeni velom misterije, ostavljajući istražitelje da se bore za odgovore. Guverner Wilson Lima izrazio je uvjerenje da su obilne padavine u regionu odigrale značajnu ulogu u ovom razornom incidentu. Uviđaj o nesreći trenutno je u toku od strane Centra za istraživanje i prevenciju udesa. Tragični događaj koji se dogodio 1989. godine, poznat kao nesreća UA Flight 232 u Iowi, ostavio je zapanjen cijeli svijet i smatra se jednim od najnepredviđenijih incidenata svoje prirode.

Zanimljivo je da tim odgovoran za spašavanje preživjelih nije očekivao da će itko od 285 putnika i 11 članova posade na brodu preživjeti. Kao rezultat tehničkog kvara, avion DC 10 je bio primoran da izvrši prinudno sletanje alarmantnom brzinom na pistu, što je dovelo do njegovog trenutnog paljenja i raspadanja pri udaru. Iako je gubitak 111 života neosporno srceparajući, zaista je čudesno da je ukupno 185 osoba bilo u stanju da izdrži i preživi nevjerovatno mučnu iskušenje. Kao sastavnu komponentu našeg članka, uključili smo zadivljujući isječak iz veoma hvaljene knjige koja je objavljena prije nekoliko godina.