Život ove mlade žene bio je ispunjen izvanrednim i izuzetno izazovnim zadatkom njegovanja i odgoja sedmoro mališana. Medicinska zajednica je izrazila sumnju i zabrinutost u vezi sa mogućnošću ove trudnoće, upozoravajući mladu majku na ogromne rizike vezane za ovako značajan događaj. Ipak, Bobi je prkosila svim izgledima i, uprkos svim pesimističnim predviđanjima, uspješno rodila sedmoro djece.

Ovih sedmoro braće i sestara uskoro će proslaviti svoj 26. rođendan u novembru 2023., označavajući nevjerovatnu prekretnicu u njihovim životima. Porodica, koju čine 27-godišnji Kenny i 29-godišnji Bobby, ličila je na tipično američko domaćinstvo, sa željom da proširi svoju porodicu i odlučnošću da potraže pomoć u ostvarenju tog cilja. Prije dolaska sedmoro djece, već su imali kćerku Mikajlu. Međutim, njihova snažna želja za većom porodicom odvela ih je na put traženja podrške i vodstva.

Tokom njihovog putovanja kroz liječenje neplodnosti, par je unaprijed bio upozoren o potencijalu za “višestruku” trudnoću. Bobbi, koja se psihički pripremila za dodavanje još dvoje djece, bila je zatečena kada se suočila sa stvarnošću svog stanja. Sjećanje na dan kada je Kenny zabrinuto nazvao svoju ženu, nestrpljivo iščekujući vijesti sa ultrazvuka, još uvijek mu je u mislima. Bobbin glas je podrhtavao od iščekivanja dok se raspitivala o broju fetusa u razvoju. Neverica para bila je opipljiva kada je ona odgovorila sa zapanjujućim brojem “7”.

Stručnjaci iz ove oblasti ranije su ih obavijestili da su šanse za zdravo dijete bez neuroloških ili fizioloških komplikacija tek 50%, čak i u slučaju trojki. Alarmantna statistika je otkrila da gotovo polovina svih višeplodnih trudnoća rezultira pobačajem. S obzirom na to da je Bobbi klasificirana kao visokorizična trudnoća, bila je stavljena pod bliski i stalni nadzor medicinskih stručnjaka tokom cijele trudnoće.