Mnogi pojedinci smatraju oličenjem ljepote, orhideje nude zadivljujući prizor koji obećava zadovoljavajuće iskustvo. Ovi izvrsni cvjetovi imaju sposobnost da izdrže impresivno trajanje od 3-4 mjeseca, osiguravajući produženi prikaz njihove zadivljujuće privlačnosti.
Do ovog trenutka ste možda naišli na nekoliko prijedloga u vezi sa čuvanjem i njegovanjem orhideja, ali jeste li upoznati s ovom posebnom tehnikom?
Osoba koja stoji iza YouTube kanala Orchid Hacks nedavno je otkrila jedinstvenu metodu koja uključuje limun za zaštitu lišća orhideja od štetočina i bolesti.

Štiti orhideje od bolesti i potičući rast listova uz pomoć vitamina, limun služi kao zaštitni agens za ove nježne biljke.
Da ne bi došlo do dehidracije orhideje, ne preporučuje se direktno sipati sok od limuna na nju. Umjesto toga, ispravna metoda uključuje sipanje 200 ml vode u posudu i podešavanje pH razine dodavanjem 10 kapi limunovog soka.
Nakon toga uronite spužve u mješavinu vode i limuna, a zatim nastavite s nježnim čišćenjem i sušenjem listova orhideje pomoću natopljenih spužvi.
Kako se bolest ne bi manifestirala na listovima orhideja, preporučuje se da se ovaj zadatak obavlja na sedmičnoj bazi.

Pogledajte video: