Tokom 1980-ih i 1990-ih, Vlatka Pokos je uživala veliku popularnost kao pevačica. Međutim, na kraju se suočila sa tragičnom sudbinom koja ju je navela da se povuče iz javnog života. Kao rezultat toga, na kraju je spakovala svoje stvari i napustila svoju domovinu kako bi se nastanila u Kanadi.

 

 

 

 

 

Prvobitno, Vlatka Pokos se pridružila grupi “Srebrna Krila” nakon što je preuzela Lidiju Asanović. Nakon toga, nastavila je karijeru kao solo izvođač, a nadaleko je poznata po svojim hitovima “Metak” i “Ja ne tražim ništa”. Uprkos uspešnoj karijeri, buran i sporan lični život Vlatke Pokos često je zasenio njena profesionalna dostignuća. Mnogo se pisalo o njenoj aferi s bivšim suprugom Josipom Radeljakom Dikanom, koji je bio 28 godina stariji od nje. U suznoj medijskoj ispovijesti Vlatka je otkrila da ju je Josip pokušao financijski upropastiti, što je izazvalo simpatije širom regije. Nadalje, Josip je podnio tužbu protiv Vlatke, a emocije su joj narasle kada je razgovarala o njihovoj kćeri. Kako je rekla Vlatka, razvedeni su 11 godina.

 

 

 

 

Autorka je zabilježila svoj put u instituciju braka, detaljno opisujući događaje koji su doveli do njenog uključivanja u službu. „Kada sam nekada bila draga žena koja je primala romantične gestove poput crvenih ruža i poruka, moja situacija se drastično promijenila i postala obična zaposlenica koja dostavlja stvari iz automobila koji se vratio iz okeana. Vlatka je govorila o ovoj transformaciji u tom periodu. Unutar knjige, autorka deli trenutak u kojem je ušla u žestoku raspravu sa svojim bivšim supružnikom. Ova svađa dogodila se nakon večere kod Petra Graše, na kojoj su se i autorka i njen bivši supružnik pridružili Ivani Banfić i njenom tadašnjem suprugu. Vlatka je bila uznemirena činjenicom da je Ivana cijelu večer šaputala Josipu na uho, što je rezultiralo ispadom ljubomore sljedećeg jutra. Josip je na to reagirao eksplozivno, više puta fizički napao Vlatku. Vlatka Pokos je javna ličnost poznata po svom radu u industriji zabave. Predmetna fotografija je dobijena putem snimka ekrana objave na Instagramu. Duži vremenski period izražavala je svoje nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da osigura posao.

 

 

 

Međutim, bez upozorenja je donijela odluku da proda stan i preseli se u Kanadu. Dok je odlazila, njena komšinica je novinarima RTL-a otkrila da je Vlatka stalno tvrdila da je finansijski siromašna, te da joj ni nakon prodaje stana neće ništa ostati. Nakon perioda odsustva, Vlatka se vratila u Hrvatsku i tokom ljetne sezone bila zaposlena u jednom splitskom hotelu. U jednom slučaju, Vlatka je otkrila da je na ovoj lokaciji bila izložena emocionalnom zlostavljanju. S druge strane, njen lični život i događaji u proteklih 11 godina takođe su bili nesretni, uključujući i njen razvod koji se dogodio u tom vremenskom periodu. U svojoj knjizi ona pripovijeda o svom putu da postane član službe kroz brak. “Vlatka je tada napomenula da je od drage žene koja prima crvene ruže i poruke postala pripadnik službe koja se s mora vraćala automobilom sa prtljagom.