Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, rođena je u Bosni i Hercegovini, u mestu Brčko, gde je provela svoje detinjstvo s porodicom. Postala je poznata nakon što je slučajno upoznala članove benda Slatki greh, brzo postajući najpopularnija ličnost u Jugoslaviji.U OVOM STANU JE ODRASLA LEPA BRENA! Sve je tako prosečno i skromno, komšije tvrde: Prodala je očevinu... (FOTO)

Lepa Brena je često isticala svoju povezanost sa rodnom grudom, naglašavajući da je tamo provela divne trenutke odrastanja i da je često posećivala Brčko dok su joj roditelji bili živi. Međutim, ekipa Kurira je istražila da je Brena prodala očev stan i da od njegove sahrane više nije dolazila u Brčko. Njeno nekadašnje imanje je sada u vlasništvu njenog rođaka Selima Hrlovića.

Selim Hrlović je kupio stan od Brene prošle godine i istakao da je ona odavno napustila to mesto, ali da je uvek dobrodošla u stanu koji je od nje kupio. Iako je cela nacija ponosna na nju, pevačica se, prema rečima komšinice, udaljila od svog rodno mesta i rasprodala svoju imovinu tamo, uključujući i kuću kod Ličkog mosta.

Komšinica se prisetila Breninog detinjstva, opisujući je kao fino dete, uvek nasmejanu i s harizmom. Izrazila je žaljenje što pevačica nije uložila u svoje rodno mesto i zaboravila na svoje korene, uprkos bogatstvu koje poseduje.Otkrila je da je čula da je Brena teško podnela gubitak majke. Izrazila je žaljenje što je pevačica zaboravila svoje rodno mesto i prodala svoju imovinu. Čak i dok su roditelji bili živi, Fahreta nije često dolazila u Brčko, a njen otac je na kraju posedovao samo mali stan u blizini, koji je sada prodat. Navela je da je Brena odrasla u kući kod Ličkog mosta, gde je sada nemoguće prići automobilom, a ta kuća više ne postoji. Iako je pevačica imala dovoljno sredstava, nije ništa preduzela da očuva neki deo svog nasleđa u rodnom mestu, što je izazvalo žaljenje među lokalnim stanovnicima.