U beogradskoj Štark Areni sinoć je svojim zanosnim nastupom opčinila publiku poznata narodna umjetnica Dragana Mirković. Prvotno zakazan za kraj prosinca, koncert je morao biti odgođen zbog nesretne smrti Mirkovićeve punice. Ipak, Mirković je bila odlučna u namjeri da ne razočara publiku koja je željno iščekivala, a kojoj je talentirana Gaga priuštila nezaboravan spektakl.

Dragana je nesebičnim činom donijela odluku da svu zaradu od svojih koncerata usmjeri u humanitarne svrhe. U znak pažnje, organizacija “Srbi za Srbe” uručila joj je od srca poklon – ikonu koja je proslavljenu folk pjevačicu ganula do suza. Na poklonu koji je pjevačica dobila bila je srdačna poruka zahvalnosti Dragani Mirković na nesebičnoj pomoći i nepokolebljivoj podršci koju joj pruža humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”. Istini za volju, iza Dragana su stale brojne kolege. Jedna od zapaženih posjetitelja bila je Jelena Karleuša, Draganova bliska prijateljica, koja je pomjerila svoje koncertne obveze kako bi bila prisutna.

Uz Jelenu Gagu, publika oduševljeno aplaudira Zorici Brunclik i Kemišu, Milici Pavlović, Željku Šašiću, Branki Sovrlić, Jovani Tipšin, Gogi i Husi sa partnerom. Toni Bijelić, Draganin suprug, sa sinom Markom iz Beča je stigao u Beograd. Što se tiče njezine kćeri Manuele, ostaje neizvjesno je li ona prisutna. S obzirom na njezinu averziju prema medijima, moguće je da je diskretno ušla u dvoranu na sporedni ulaz kako bi izbjegla prisustvo fotoreportera. Kroz svoju zapaženu karijeru dugu tri desetljeća, Dragana je dosljedno imala istaknutu poziciju na estradi. Vrhunac njezinih postignuća može se u potpunosti pripisati njezinim iznimnim glasovnim sposobnostima, urođenom talentu, izboru kvalitetnih pjesama, nepokolebljivom profesionalizmu i strasti prema glazbi i njezinoj odanoj publici.
Već tri desetljeća uzvraća ljubav svoje publike koja je od njezinih hitova napravila bezvremenske klasike.

Krenula je na opsežne svjetske turneje, pokazujući svoj talent i dopirući do obožavatelja diljem svijeta. Njezini glazbeni spotovi, ispred svog vremena i proizvedeni sa značajnim budžetom, doprinijeli su njezinom uspjehu. Unatoč svojoj skromnosti i skromnosti, ostala je vjerna sebi i ustrajala kroz naporan rad, krčeći sebi put do zvijezda. Rođena u selu Kasidol kod Požarevca, Dragana Mirković odrasla je u šesteročlanoj obitelji u kojoj su bili djed, baka, otac, majka i sestra Dušica. Njezini roditelji, vrijedni i čestiti, osigurali su joj bezbrižno djetinjstvo, bez ičega. Ipak, najveći dar koji su joj dali bilo je obrazovanje. Od odrastanja Dragana je upila vrijednosti integriteta, marljivosti, skromnosti, empatije i nesebične predanosti pomaganju drugima.

Osim pukih igračaka i dječje zabave, njezinu su fascinaciju privlačile očaravajuće melodije koje su dopirale iz harmonike njezina djeda Dragutina. S nepunih pet godina savladala je svoju prvu pjesmu “Devojka sokolu zulum čilat” i počela je pjevati sa žarom. Dragan se živo prisjeća tog trenutka, vremena kada su pjevanje i suze tekle slobodno. Duboki osjećaj suosjećanja preplavio ga je dok je svjedočio tragičnoj sudbini sokola i njegovih drugova, spaljenih u plamenu koji je zapalila djevojka u šumi. Učitelji su vrlo brzo prepoznali iznimne glazbene sposobnosti ove izvrsne učenice, pa je Dragana često predstavljala svoju školu na natjecanjima osnovnih škola u požarevačkom kraju. Sa samo trinaest godina postala je najmlađa solistica KUD-a “Kasidol” te je imala čast započeti i zaključiti nastupe na kojima su svojim zanosnim pjesmama nastupili brojni renomirani pjevači.

Ljubav prema glazbi bila je jedina nagrada koju je plaha i introvertirana djevojka mogla tražiti i koju je i osvojila. Golemu tremu koja ju je obuzimala prije svake izvedbe razbili su početni tonovi pjesme, koje je svim srcem prihvatila, neskriveno izražavajući emocije koje je tekst u njoj izazivao. Brzo su kružile vijesti o prisutnosti čudesnog djeteta u Kasidolu, privlačeći znatiželjne pojedince iz susjednih gradova koji su bili zapanjeni i skeptični na pomisao da četrnaestogodišnja djevojčica ima tako zreo i izuzetan glas, pitajući se kako to može proizaći iz nje sitnog i nježnog okvira. Vijest o iznimno nadarenoj djevojci iz Kasidola brzo je kružila i došla do utjecajnih ljudi u glazbenoj industriji. Predstavnici “PGP RTS-a” posjetili su kuću Draganinih roditelja i predložili njihovoj kćerki da se upusti u snimanje. Ovakav prijedlog ostavio je njezinog oca Predraga krajnje zapanjenim. “Molim vas, preklinjem vas, razmislite! Ona nije ni završila svoje obrazovanje”, molio je.

Dragana je bila jednako zatečena. Pjevanje joj je uvijek bilo izvor užitka, ali njezine su se težnje protezale daleko dalje od toga. Njezin krajnji san bio je završiti sveučilišno obrazovanje, svladati engleski jezik, ostvariti karijeru turističkog vodiča i istražiti svaki kutak svijeta. Sve njene težnje su ostvarene. Tečno govoreći engleski (čak je svoj vokalni talent na engleskom jeziku pokazala u filmu “Slatki snovi”) proputovala je svijet, ali ne kao vodič, već kao renomirana jugoslavenska senzacija!