Žena po imenu Alison otvorila je svoje srce i podijelila svoju složenu priču s drugima. Počela je svoje pismo ističući da ima 25 godina i da joj je tata umro kada je imala samo 8 godina. “Pa, čovjek za koga sam vjerovala da je moj tata.” Alisonina mama je nakon smrti njenog muža izlazila s drugim muškarcima, ali nikada se nije ponovno udala niti je uspostavila ozbiljnu vezu, tako da je žena u biti bila bez oca od svoje 8. godine. Zatim, Alison spominje da je jednog dana njen život doživio potpuno neočekivan preokret. Napisala je: “Prije dvije sedmice, jedan čovjek došao je na moje radno mjesto. Radim u bioskopu na kiosku. I tako, ovaj čudni čovjek uđe i pusti ljude da prođu ispred njega u redu sve dok ne završim s poslom. U početku sam ga samo usputno primijetila, ali činio se veoma nervoznim i pokušavao je započeti razgovor sa mnom.”

Alison je bila zaista zbunjena i čak je počela osjećati paniku. Ipak, čovjek joj je postavio neka obična pitanja. Pitao je Alison što bi mu preporučila da jede i kakve filmove voli. Djelovao je prijateljski, ali stidljivo, a ona je samo bila ljubazna i vodila razgovor kao što je to uobičajeno na poslu. Napisala je: “Nakon našeg pristojnog razgovora, otišao je, a ja ga nisam srela kad su njegovi filmovi završili. Kada sam završila s poslom i došla kući, isti taj čovjek bio je u mom dnevnom boravku. Razgovarao je s mojom mamom i to me jednostavno prestrašilo. Moja mama se čudno ponašala, čak je počela paničiti kad sam je upitala tko je taj čovjek. Ona je samo rekla da nije nitko, a on već odlazi.”

Alison je otkrila obiteljsku tajnu koju joj je majka krila godinama.Nakon što je mama gurala stranca da ode, on nije htio otići i zapravo je počeo razgovarati s Alison. Bio je vrlo uporan i na kraju je rekao da neće otići dok ne razgovaraju i rekao je da mama mora reći istinu svojoj kćeri.”Pogodite što, rekao je da je moj otac. Samo sam osjetila snažnu stežu u želucu. Moja mama počela je lutati i inzistirati da je moj tata, koji je umro, bio moj pravi otac. Ponavljala je koliko me voli i brine se za mene, i da se to ne mijenja. Samo sam je vikala da mi je mogla ranije reći da on nije moj biološki otac, ali ona je to skrivala.”

Alison je pitala je li čovjek govorio istinu, a tada je njena mama počela plakati i klimati glavom. Alison je rekla da je tek tada pogledala čovjeka i primijetila da zaista jako nalikuje njoj. Pokušao je razgovarati s njom i čak se zakleo da nikada nije znao da Alison postoji ili bi bio u životu svoje kćeri.Alison je upravo pitala svoju mamu je li čovjek opasan ili otrovani bivši. Stranac je bio uvrijeđen, a i njena mama uvjeravala ju je da nije tako. Oboje su željeli sjesti i razgovarati, ali Alison se osjećala toliko ljuto i preplavljeno, pa je samo uzela svoje stvari i otisla .