Nataša Riter, rođena Novosađanka i profesorka na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, ima 54 godine i svoju životnu priču koja je izuzetno inspirativna i specifična. Postala je majka u 42. godini, što je bio izuzetan preokret u njenom životu."SVE JE OK, ALI VI OVDE IMATE VELIKU BEBU" Novosađanka Nataša u 42. godini saznala da će roditi PRVO DETE, a sve je počelo...

Nataša je podelila svoju emotivnu priču, ističući da je godinama žudela za majčinstvom, ali je suočavala s nizom izazova. Nakon dvadesetogodišnje veze i nekoliko neuspelih pokušaja da zatrudni, suočila se s činjenicom da neće moći da ima biološko dete. Nakon razvoda od supruga i perioda samovanja, Nataša je odlučila da istraži mogućnost usvajanja.

Njeno putovanje sudbinski se preokrenulo kada je upoznala sadašnjeg supruga. Iako je bila svesna svojih godina i statističkih verovatnoća, Nataša je zatrudnela u 42. godini, ne znajući da je u drugom stanju sve dok nije posetila ginekologa zbog kasnog ciklusa i gorušice.

Natašina trudnoća prošla je bez komplikacija, osim blagog gestacijskog dijabetesa. Iako je bilo izazovno, s obzirom na njene godine, ona je uživala u svakom trenutku trudnoće. Nakon porođaja carskim rezom, Nataša je rodila zdravu devojčicu, čemu se iskreno radovala.

Ona ističe da majčinstvo u kasnijim godinama života ima svoje prednosti. Svesna vrednosti i saznanja stečenih tokom života, Nataša se predano posvetila majčinstvu. Ona poručuje ženama da ne gube nadu i da se ne osećaju same u svojim borbama za ostvarenje majčinstva. Nataša ističe važnost podrške i vere u čuda života, naglašavajući da se najveći preokreti mogu desiti kada se najmanje očekuju.

Natašina priča služi kao inspiracija ženama koje se suočavaju s izazovima u ostvarivanju majčinstva i podseća ih da nikada ne odustaju od svojih snova, jer život ima svoje neobične puteve.