Pokojni Marinko Rokvić, renomirani pjevač narodne muzike iz Srbije i Bosne, svojim je talentom oblijepio svijet. Rođen je 27. siječnja 1954. godine u Bosanskom Petrovcu, a nažalost preminuo je 6. studenog 2021. godine u Beogradu. Vijest o njegovom odlasku, nakon teške borbe s bolešću, šokirala je javnost, ostavivši za sobom bezbroj žalosnih izraza lica.

Marinko Rokvić je nakon smrti ostavio ožalošćenu suprugu Slavicu i tri sina. Iz braka sa Slavicom rođeni su Nikola i Marko, dok je izvanbračnom vezom dobio nasljednika Darija. Ne samo da je pjevač imao snažnu želju osigurati materijalne potrebe svoje djece, već je žudio i da dožive život u miru i harmoniji, do te mjere da nikada nije ni napisao oporuku.

Kako bi osigurao pravičnost, donio je odluku da imovinu ravnomjerno podijeli između svojih sinova i dugogodišnje životne partnerice. Marinko je bio čovjek dviju oprečnih osobina – nestašluka i džentlmenstva. Međutim, njegova nepokolebljiva predanost obitelji uvijek je imala prednost. Nikada nije dopustio da išta stane između njega i njegovih sinova. Prema pisanju tamošnjih medija, osoba bliska Rokvici izrazila je ogromnu ljubav prema svoj trojici, misleći na pjevačicu.

U svojoj velikodušnoj prirodi, darivao im je sve što je mogao, dijeleći svoje akumulirano bogatstvo i postignuća iz uspješne karijere jednako među svojim potomcima. Nijednom djetetu nije nedostajalo ljubavi, brige ili nasljedstva, jer se on pobrinuo za rješavanje ozbiljnosti svoje bolesti i njezinog brzog napredovanja upuštajući se u otvorene razgovore sa svojom djecom. Zajedničkim dogovorom raspodijelili su njegovu imovinu na način koji je donio zadovoljstvo svakom članu obitelji. Želja mu je bila otići s ovoga svijeta, osiguravajući da njegovi sinovi ostanu boriti se za njegovo imanje. Očekivano, položen je na počinak na način koji dolikuje njegovom karakteru. Budite uvjereni, dobio je zasluženu naknadu.