Suzana Mančić, koja ima 67 godina, decenijama je bila simbol lepote i gracioznosti, i to ne prestaje ni danas. Poznata kao ikona lepote i često nazivana “Loto devojkom”, i dalje hrabro pokazuje svoje telo i kožu bez stida, dok se suočava s sedmom decenijom života.

  • Nedavno je na svom Instagram profilu objavila fotografiju u kupaćem kostimu, ističući da je izuzetno zadovoljna svojim telom i stanjem kože.

U svojoj poruci, pohvalila je napore i trud koje je uložila u održavanje svog tela, posebno ističući tretmane endosfere koje je započela prošlog leta. Suzana je istakla svoju upornost i zahvalnost ljubaznom osoblju koje je radilo na njenom izgledu, naglašavajući da su postigli izuzetne rezultate.

Pored toga, nedavno je otkrila da vodi računa o ishrani kako bi održala svoju vitalnost i zdravlje. Počinje jutro toplom limunadom i suplementima bogatim mineralima i vitaminima, a isti ritual primenjuje i za ručak. Za večeru, uživa u obilnoj porciji zelene salate s dodatkom ribe ili bifteka, smatrajući je nagradom za danas.

Suzana Mančić nije samo lepota iz prošlosti; ona je primer kako se posvećenost, trud i briga o sebi mogu odraziti na izgled i osećaj zadovoljstva u sedmoj deceniji života. Njen primer inspiriše mnoge žene da se staraju o svom zdravlju i izgledu, ističući važnost samopouzdanja i brige o sebi u svakom dobu.

BONUS TEKST

Aloe vera je višegodišnja sočna biljka koja se često koristi u kozmetici i medicini zbog svojih blagotvornih svojstava. Poznata je po svojim mesnatim listovima koji sadrže gel bogat hranljivim materijama, kao i ljekovitim svojstvima.

Ova biljka se koristi u različite svrhe, uključujući tretiranje opekotina, ublažavanje iritacija kože, hidrataciju i njegu kože i kose, kao i poboljšanje probave. Gel aloe vere je bogat vitaminima, mineralima, enzimima i antioksidansima koji mogu pomoći u obnavljanju kože, ublažavanju upala i iritacija te podršci općem zdravlju.

Osim što se koristi u obliku gela direktno s listova biljke, aloe vera se također može naći kao sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima poput krema, losiona, šampona i gelova za tuširanje. Njena popularnost u svetu kozmetike proizlazi iz njenih hidratantnih svojstava, sposobnosti umirivanja iritirane kože i potencijala za smanjenje pojave bora.

U medicinske svrhe, aloe vera se može koristiti za tretiranje manjih opekotina, oštećenja kože, uboda insekata, manjih rana i iritacija kože. Također se istražuje njen potencijal u tretiranju određenih kožnih oboljenja, gastrointestinalnih problema i drugih zdravstvenih stanja.

Važno je napomenuti da iako aloe vera ima mnoge koristi, mogu postojati individualne reakcije ili kontraindikacije za određene osobe, pa je uvijek preporučljivo konsultovati se s ljekarom ili farmaceutom prije početka korištenja proizvoda na bazi aloe vere, posebno ako imate postojeće zdravstvene probleme ili alergije.

Aloe vera je biljka koja se već stoljećima koristi u medicini zbog svojih ljekovitih svojstava. Gel koji se nalazi unutar njenih sočnih listova bogat je brojnim hranjivim tvarima koje mogu imati pozitivan utjecaj na zdravlje.

  • Opekotine: Gel aloe vere može se nanositi izravno na opekotine od sunca ili manje termalne opekotine kako bi se ublažila bol, smanjila upala i potaknuo proces ozdravljenja kože.
  • Iritacije kože: Aloe vera može pomoći u ublažavanju iritacija kože uzrokovanih alergijama, ubodima insekata, ekcemima ili drugim dermatološkim problemima. Njezina hidratantna svojstva mogu umiriti crvenilo i svrbež te potaknuti obnovu kože.
  • Zacjeljivanje rana: Gel aloe vere pokazao je sposobnost ubrzanja procesa zacjeljivanja manjih rana i ogrebotina. Redovita primjena može smanjiti rizik od infekcija i ožiljaka.
  • Akne: Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, aloe vera može pomoći u smanjenju upale uzrokovane aknama te ubrzati zacjeljivanje kože.
  • Digestivni problemi: Oralna primjena aloe vere može pomoći u smirivanju probavnih smetnji poput nadutosti, gastritisa ili sindroma iritabilnog crijeva. Pomaže u balansiranju crijevne flore i potiče probavu.
  • Zdravlje desni: Gel aloe vere može se koristiti kao prirodni sastojak u pastama za zube ili ispiranjima usta radi poboljšanja oralne higijene i zdravlja desni.