Novak Đoković, jedan od favorita za prestižnu Laureus nagradu za najboljeg sportistu 2023. godine, stigao je u pratnji svoje supruge Jelene Đoković, koja je zablistala u vrlo glamuroznom stilu, što je rijedak prizor za nju. Jelena je obično poznata po svom prirodnom izgledu, ali večeras je zračila elegancijom u svakom koraku. Njih dvoje su graciozno koračali ruku pod ruku, a Novak je bio elegantno obučen u klasičnom odijelu.

Dolazak ovog poznatog para bio je popraćen očekivanim uzbuđenjem, dok su srdačno pozdravili grupu navijača i pozirali za fotografije. Novak je svojim šarmom dodatno oduševio prisutne, udovoljio željama mladih navijačica i napravio selfi.

Svi su s oduševljenjem gledali ovaj prelep par dok su prošetali crvenim tepihom, a Jelena je izgledala besprekorno kao i prije više od deset godina kada ju je primijetila modna ikona Ana Vintur. Njeno ime i tada je bilo sinonim za eleganciju i sofisticiranost. Ana Vintur je čak posvetila tri stranice svog modnog časopisa Jeleninom stilu, hvaleći njen odabir odjeće i njen humanitarni rad.

Iako se Jelena nije često pojavljivala na modnim događajima, njen stil je uvijek bio primjećen. U intervjuu za Vogue, istakla je da joj moda nije prioritet, već njen angažman u humanitarnom radu, posebno u pomaganju siromašnoj djeci u Srbiji. Svojom pojavom večeras, Jelena je još jednom potvrdila svoju eleganciju i podršku suprugu u njegovoj sportskoj karijeri.

BONUS TEKST

Sigurno si čuo za Stonehenge, impresivno arheološko nalazište u Engleskoj, ali jesi li znao da postoji slična struktura u Bosni i Hercegovini? Ovo je poznato kao Bosanska piramida Sunca.

Bosanska piramida Sunca je kontroverzna i fascinantna struktura koja se nalazi u blizini grada Visoko, u Bosni i Hercegovini. Neki tvrde da je to najveća piramida na svijetu, čak i veća od egipatskih piramida. Ova tvrdnja izazvala je mnogo rasprava i debata u svijetu arheologije i znanosti.

Otkriće ove piramide pripisuje se bosanskom istraživaču Semiru Osmanagiću, koji je 2005. godine tvrdio da je brdo Visočica zapravo drevna piramida. Osmanagić je poznat kao “bosanski Indian Jones” i posvetio je mnogo vremena istraživanju ovog područja.

Piramida Sunca ima savršeno orijentisane strane koje pokazuju prema četiri glavne tačke kompasa: sjeveru, jugu, istoku i zapadu. Osmanagić tvrdi da su ove piramide izgrađene prije više od 12.000 godina i da su dio drevne civilizacije koja je posjedovala visok nivo tehnološkog znanja.

Međutim, većina arheologa i znanstvenika skeptična je prema ovim tvrdnjama. Mnogi smatraju da su formacije na brdu Visočica prirodni geološki fenomeni, a ne ljudski artefakti. Također, nedostaje arheološki dokaz koji bi potvrdio postojanje drevne civilizacije u ovom području.

Unatoč kontroverzama, Bosanska piramida Sunca postala je popularna turistička atrakcija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta. Mnogi turisti dolaze da vide ovu misterioznu strukturu svojim očima i istraže tajanstvene tunele koji se nalaze ispod brda Visočica.

Dok se debate i dalje vode oko toga jesu li ove formacije piramide ili ne, Bosanska piramida Sunca ostaje intrigantna zanimljivost koja nadahnjuje znatiželju i maštu ljudi širom svijeta. Bez obzira na to da li su ljudskog ili prirodnog porijekla, ova mjesta nas podsjećaju na bogatu povijest i tajne koje se kriju u dubinama zemlje.