Ljubavna priča između srpske manekenke i albanskog fudbalera bila je predmet mnogih diskusija zbog svoje složene i burne prirode. Međutim, oni nisu jedini par koji se suočio sa kritikama zbog svoje veze. Anđela Savić, Srpkinja, zaljubila se u Albanca. Uprkos majčinom negodovanju, Anđela je donela odluku da ga poseti u Albaniji. U ovom blogu, sa vama dijelimo Anđelin lični prikaz njenog iskustva. Razmišljajući o svom putovanju, Anđela otkriva da joj je trebalo tri sedmice da se upusti u žestoku borbu s majkom, koja nije odobravala njenu želju da posjeti svog dečka.

Taj otpor je, smatra Anđela, proizašao iz neosnovanih predrasuda. Ona tvrdi da je činjenica da je njen dečko proveo više od mesec dana u Beogradu trebalo da bude dovoljan dokaz o njegovom karakteru i namerama. Shvatanje straha se još više stegnulo i ključno je naglasiti da dotični pojedinac nikada nije bio korijen problema; nego su nenamjerno postali meta. Prava nevolja leži u dalekoj zemlji u kojoj postoje optužbe za vađenje organa među Srbima. Ušavši u autobus, krenuo sam na put kroz Prištinu i tamo, usred nepoznatog, naišao na glavnog protagonista moje ekspedicije.

Zaintrigiran nepoznatom osobom koja je izazvao tako značajan uticaj, krenuo sam na putovanje u zloglasnu naciju, stigavši ​​pod okriljem tame, osjećajući se pomalo dezorijentirano. Jedina albanska fraza koju sam uspeo da izgovorim bila je “mirmrama”, što u prevodu znači “dobro veče”. Ušavši u autobus, putovao sam kroz Prištinu, gde sam naišao na centralnu figuru moje priče.

Po dolasku na autobusku stanicu dočekali su me pozdravi i na srpskom i na albanskom jeziku, jasno osetivši promenu u atmosferi. Ljudi su zračili radošću i činilo se da su napustili svoje brige o svom porijeklu. Bilo je izvanredno svjedočiti nemilosrdnim naporima mlađe generacije da transformišu naše zatrovane odnose.