I nakon mjesec dana otkako je pjevačica javno priznala kraj braka, razvod Dragane Mirković i dalje je tema rasprave. Neočekivani razvod Dragane Mirković i Tonija Bijelića za mnoge je bio šok jer su ih doživjeli kao simbol ljubavne i skladne veze izgrađene na razumijevanju. Poznata folk pjevačica mjesec dana prije obznanila je raskid braka uz obrazloženje da su ona i suprug posljednje tri godine živjeli na različitim lokacijama.

  • Iako je odlučila ne ulaziti u detalje raskida njihove zajednice nakon dvadeset i pet godina, umjetnica je otvoreno izrazila goleme poteškoće koje osjeća zbog raspada svoje obitelji. Tijekom emotivnog intervjua za hrvatske medije, sa suzama u očima, iskreno je otkrila kako se u najizazovnijim trenucima nalazi bez ikakve podrške, što samo pojačava teret koji nosi. U trenucima nevolje pronalazim svoju snagu i otpornost. U najtežim trenucima skupljam najviše unutarnje snage, podsjećajući se da želim najbolje drugima.

Ovo samoohrabrenje služi mi kao poticaj, pomaže mi da se izdignem iznad izazova. Čvrsto vjerujem u borbu za ono što je ispravno i ne bojim se priznati svoje slabosti. Iskrenost i transparentnost su bitni, čak i ako to znači javno podijeliti svoje probleme. Moj rad temelji se na integritetu i ponosan sam na činjenicu da se oslanjam isključivo na vlastite napore bez ikakve vanjske pomoći. Život nije uvijek zamišljen da bude lak ili ugodan; ponekad se moramo suočiti s teškim vremenima, čak i kada se čini da sve ide dobro.

  • Jesam li bio prisiljen izvoditi dobrotvorne koncerte i davati sve od sebe? Apsolutno ne! To je osobni izbor koji me pomogao oblikovati kao pojedinca, opremivši me vrijednim životnim vještinama i sposobnošću da se izravno uhvatim u koštac s izazovima, izjavila je poznata pjevačica. Dragana Mirković, proslavljena srpska narodna umjetnica, nadaleko je poznata po svojim zadivljujućim melodijama, uključujući “Spasi me samoće”, “Ruže cvjetaju samo u pjesmama”, “Kad bi znao koliko čeznem”, “Skriveni poljubac jelena” i ” Moje cvijeće”, među ostalim.

Rođena 18. siječnja 1968. u Požarevcu, od kasnih 1990-ih živi i radi u Beču. U sretnom je braku s poduzetnikom Tonijem Bijelićem, a zajedno dijele radosti roditeljstva s dvoje djece, Markom i Manuelom. U dobi od 15 godina objavila je svoj debi singl, čime je postala najmlađa pjevačka senzacija u bivšoj Jugoslaviji. Tijekom svoje slavne karijere producirala je preko 20 albuma, koji se mogu pohvaliti impresivnom nakladom od 700.000 nosača zvuka. Proglašena pjevačicom desetljeća od strane Udruženja radio postaja Srbije 1993. godine, stekla je značajnu popularnost iu dijaspori, stekavši titulu druge najpopularnije ličnosti u Saveznoj Republici Jugoslaviji (SRJ).

  • Njezin talent proslavljen je brojnim nagradama, uključujući i devet Oscara popularnosti, a 2008. godine bugarska televizija “Balkanika” okrunila ju je najomiljenijom pjevačicom Balkana. Njezini su koncerti privlačili ogromne mase, često dosežući i do 50.000 posjetitelja. Značajan vrhunac bio je njezin koncert u Leskovcu 2018., gdje joj se u pjesmi pridružilo oko 80.000 obožavatelja. Proširujući svoje umjetničko bavljenje, odvažila se i na glumu te preuzela glavnu ulogu u filmu “Slatki snovi”, a nastupila je i u dvije austrijske produkcije.

Rođena 1968. godine u Požarevcu, Dragana Mirković je djetinjstvo provela u obližnjem selu Kasidol, okružena babom i djedom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom. Osvrćući se na svoje odrastanje, Mirković se rado prisjeća jednog veselog i bezbrižnog vremena. S težnjom da postane turistički vodič i strašću za engleski, sanjala je o budućnosti u turističkoj industriji. Dok je prije svega uživala u živahnoj glazbi, utjehu je nalazila iu slušanju djeda Dragutina kako vješto svira harmoniku. Mirkovićeva iznimna nadarenost prepoznata je rano, jer je tijekom prve četiri godine osnovnog obrazovanja često zauzimala središnje mjesto kao solistica na školskim priredbama i natjecanjima.