Prošlo je šest godina otkako je kultni folk pjevač Sinan Sakić otišao s ovog svijeta, a njegove bezvremenske pjesme i dalje odzvanjaju. Njegovo nasljeđe živi kroz mnoštvo nezaboravnih hitova.

  • Sinan Sakić, snimljen na fotografiji Dragane Udovičić, oduvijek je bio poznat po svojoj jedinstvenoj sposobnosti da izazove duboke emocije kroz zadivljujuću boju svog glasa, koji s lakoćom odjekuje slušateljima i dira ih u srca na prvo slušanje. U rasponu od više od četiri desetljeća dijelila ga je duboka veza ljubavi i poštovanja sa Sabinom Sakić, čiji je nedavni intervju za medije rasvijetlio njihovu dugotrajnu vezu.

Iz duboke ljubavi Sabina Sakić i Sinan Sakić dobili su dvoje djece – Alena Sakića i Đulkicu Sakić. Osim toga, talentirani pjevač iz prijašnjih brakova ima dva sina Rašida i Medu Šakić. Alen Sakić, koji je ogromnu popularnost stekao surađujući sa Stefanom Đurićem Rastom, doživio je veliki neuspjeh sa šest godina kada je zadobio teške opekotine. Tražeći liječenje, otac mu je otišao čak do Indije, no do danas su mu ožiljci na licu ostali vidljivi.

  • Godine 1996. Sakić je krenuo na prvo putovanje u Indiju zbog Alenovih teških ozljeda, a idućih su se godina uporno vraćali. U hramu cijenjenog duhovnog vođe Sai Babe često su ga susretali i u njegovoj prisutnosti nalazili utjehu. Umirujući učinak njihovih seansi meditacije donio je osjećaj mira u njihove živote, a Alen je posebno tijekom tog vremena dobio značajnu pomoć od Sai Babe.

Indija je osvojila Sinana svojim jedinstvenim načinom života. Prije nekoliko godina čak je kupio kuću u jednom indijskom gradu. No, obitelj Sakić je 2017. godine prodala nekretninu u kojoj je prije živjela njihova kći koja je u Indiji studirala menadžment. Sabina i Sinan često su posjećivali Indiju, vođeni i željom da budu blizu svoje kćeri i vlastitim cijenjenjem živahnog načina života u toj zemlji. I pored savjeta roditelja da ostane u toj zemlji, ona je vođena ljubavlju odlučila da se vrati u Srbiju.

  • Sakići su svoju kuću bili primorani prodati zbog izazova održavanja, čestih putovanja, zdravstvenih problema i starosti. DRAGANA UDOVIČIĆ, poznata je po svojoj oštroj duhovitosti, a posebno je jaka bila njena duboka veza sa ocem. Napeta dinamika među Sinanovom djecom jako je utjecala na nju, i usred poteškoća koje uključuju Rashida, njezinog pokojnog problematičnog brata, otkrila je užasne zamršenosti njihove obiteljske veze.

Rašid Sakić, poznatiji kao Ćelo i sin pokojnog pjevača Sinana Sakića, iznenada je preminuo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gdje je služio trogodišnju kaznu zbog umiješanosti u pljačku. Rašid Šakić, kojeg je snimila Zorana Jevtić, imao je burnu povijest kao sin preminulog pjevača, često bivajući upleten u pravne probleme i progonjen od strane organa gonjenja. Njegova nesavjesna vožnja u Loznici prije tri godine završila je uhićenjem, a zbog neraspisane tjeralice odmah je zatvoren na odsluženje kazne.

  • Prethodno je uhićen u više navrata, a posljednji slučaj dogodio se u siječnju 2019. kada je uhićen zbog navodnog napada i pljačke krojača V.M. (34) zajedno sa prijateljem Milanom C. (36) u srcu Loznice. Nakon uhićenja najprije je određen u pritvor, ali mu je kasnije odobren kućni pritvor uz upotrebu nanonogice. Na kraju je dobio kaznu od sedam mjeseci zatočeništva u svom prebivalištu.

Trenutno je suočen s pravnim postupkom zbog kaznenog djela razbojništva, točnije zbog navodne krađe iz lokalne krojačke radnje. Kako se navodi, nakon što su uzeli novac iz krojačke radnje, otišli su u obližnji kafić gdje su naručili piće. Upravo u ovom kafiću su ih pripadnici reda i priveli, što je potvrdio izvor koji je u tom periodu pričao za Kurir. Prema njegovom iskazu, Sakić je nakon izricanja presude bio zatvoren u prostorije kuće u kojoj je stanovao, a izaći je mogao samo uz odobrenje suda u Loznici.

  • Kroz svoju bogatu kriminalnu prošlost, Rašid Sakić je bio uključen u razne ilegalne radnje uključujući posjedovanje i distribuciju droge, pljačke, nasilničke radnje, te ubojstvo Dragoljuba Despotovića Drajine. Imperativ je da se zakoni koji se tiču ​​silovanja i silovatelja u našoj blizini podvrgnu hitnoj reviziji. Sigurnost moje djece bila je predugo ugrožena jer im nisam mogao dopustiti da slobodno hodaju bez straha. Moj brat Rashid je prvi počinitelj ovog gnusnog zločina.

Ima uznemirujući dosje od sedam ili osam, možda čak i dvadeset, slučajeva silovanja, ali nikada se nije suočio s primjerenom kaznom. Obeshrabrujuće je svjedočiti čovjeku koji je, čini se, imun na posljedice njegovih postupaka zbog neprovođenja zakona. Brojni pojedinci sudjeluju u njegovoj zaštiti, o čemu svjedoče policijski izvještaji koji ga nedvosmisleno označavaju kao silovatelja. Reperkusije njegovih postupaka su se proširile čak i na moj život, jer mi je zabranjen ulazak u Srbiju zbog istinske zabrinutosti da ne naiđem na nekoga tko bi mi mogao nanijeti zlo.

  • Iako se osobno ne bojim za sebe, ne mogu svoju djecu i obitelj izložiti bilo kakvom obliku opasnosti. Ove okolnosti zahtijevaju hitno djelovanje. Sinanova supruga otvoreno je priznala da je Rashid namjerno zapalio njihovu kuću, ali je samouvjereno izrazila nedostatak straha prema njemu. Našao sam se u situaciji da trebam posuditi novac uz kamatu. Međutim, pobrinuo sam se da sve vratim odmah nakon što to shvatim. Sinan i ja smo bili u braku preko 40 godina.

Nažalost, Rashid, njegova djevojka, imala je tajne sastanke na kojima su razgovarali o tome kako bi mi mogli sve oduzeti. Medu, koji je bio nazočan ovim razgovorima, obavijestio je njegov brat. Govorilo se čak i o mogućnosti spaljivanja kuće. Činilo se kao da bi se Sinan okretao u grobu da je znao. I pored toga što je u Sinanovoj oporuci izričito pisalo da će me prokleti ako to učinim, ipak sam mu dao stan kako sam obećao. Vrijedno je napomenuti da to nisam učinio iz straha; Ne bojim ga se, samo Boga. Da se pojavio, suočio bih se s njim na kapiji, jer nema zločina koji nije počinio. Ova otkrića podijelila je Sabina.