Đžejeva  kći spomenula je da je njezin otac slavio Veliki petak, tradiciju koju je preuzeo od svoje supruge, a da nikada nije izrazio želju za obraćenjem religije, budući da je čvrsto vjerovao u jedinstvo Boga. Đžeja Ramadanovskog, glvni glumac  “Tjedan”, ostao je u lijepom sjećanju kao osobe koja je odisala vedrinom i pozitivom, uvijek sposobnom podići atmosferu.

  • Momak porijeklom s Dorćola ostavit će nesumnjivo trajno nasljeđe kroz nebrojene anegdote i legendarne priče koje će se prenositi generacijama. Često su se dijelile i cijenile njegove osobne priče, jer je posjedovao iskrenu i impulzivnu prirodu. Budući da je bio čovjek iz naroda, iskoristio je svoj spontani duh da prepriča izvanredne priče iz vlastitih iskustava.

Među njima je poseban prikaz susreta s patrijarhom Pavlom u Beogradu, neposredno ispred Saborne crkve. Džej se slučajno vozio taksijem, prolazeći pored crkve, kada je ugledao patrijarha Pavla kako stoji na pločniku. Odmah je naredio taksistu da zaustavi vozilo. Velikom brzinom pobjegao je i munjevito se približio patrijarhu, stigavši ​​ga za tili čas. Tim je riječima usmjerio svoju pozornost prema njemu.

  • Taksista koji je jednom vozio Ramadanovskog ispričao je priču kako je tražio da ga poljubi u ruku, što je pjevačica kasnije potvrdila. Unatoč tome što je svetkovao Veliki petak, tradiciju koju je naslijedio od bivše supruge Nade, te vjerno išao u crkvu na Kalemegdanu, ostao je nepokolebljiv u svojim vjerskim uvjerenjima. – Budući da sam rođen u obitelji mješovite religije, prihvatio sam očevu muslimansku vjeru.

Odrastajući u uličnom okruženju, nikada nisam osjećao potrebu da se etiketiram kao katolik, pravoslavac ili musliman. To jednostavno nije bio bitan aspekt mog identiteta u to vrijeme. No, kako je vrijeme prolazilo, moja se pobožnost produbljivala, pa sada redovito odlazim u crkvu Svete Petke kako bih zapalio svijeće za svoje najmilije. Čak je bilo perioda kada sam svakodnevno odlazio u crkvu, iako sam u džamiji bio samo nekoliko puta – ispričao je Ramadanovski za Skandal.

  • Nakon izvješća u srpskim medijima o navodnoj želji pokojnog Džeja Ramadanovskog da pređe na svoju vjeru, njegova kći Marija oglasila se na Instagramu kako bi objavila svoju prisutnost. Obraćajući se direktno novinarima putem Instagrama, opovrgla je tvrdnje srpskih medija o navodnoj želji Džeja Ramadanovskog da pređe na svoju vjeru. Novinari, važno je napomenuti da je Džej Ramadanovski, voljeni otac obitelji Ramadanovski, odgojen u islamskoj obitelji.

Njegov otac Mazlam i majka Barija bili su porijeklom iz Makedonije i prakticirali su islam. Džej je gajio duboko poštovanje, ljubav i poštovanje prema Svetoj Petki, godišnjoj proslavi koju je obilježavao. Za razliku od pravoslavnih običaja, nije sudjelovao u uobičajenom paljenju svijeće ili slavskog kolača.

  • Džej je vjerovao u jedinstvo Boga i nikada nije izrazio želju da prijeđe na drugu vjeru. Iskreno vas molimo da se suzdržite od objavljivanja naslova i članaka koji kaljaju njegov ugled i čast. Oprostimo se od njega u miru. – oglasila se na Instagramu Marija u ime obitelji Ramadanovski. Važno je napomenuti da je Džej 2020. godine, po običajima muslimanske vjere, sahranjen u Beogradu.