Stojin izdanak, pjevačica, odbija bilo kakvu pomoć i podršku svoje majke. Stojanka Novaković Stoja drži čvrstu granicu između osobnog života i javnog života, što se proteže i na njezinu obitelj. Iako detalje o svojim najdražima ne želi iznositi, poznato je da iz prethodnog braka ima sina koji je u brak ušao vrlo mlad, zbog čega u svom životu ima i unuke. Unatoč njihovoj čvrstoj vezi, Stojin sin Milan uvijek je izbjegavao svjetla reflektora i medijsku pažnju. Milan, koji je uz majku prošao kroz teška razdoblja, tijekom ranih godina braka suočavao se s nedostatkom podrške ne samo vlastite obitelji, već i roditelja pokojnog oca.

 

Stojin sin Milan proživio je razdoblje odvojenosti od majke dok se ona fokusirala na uspostavu karijere u Srbiji. Za to vrijeme Milan je boravio u Australiji kod Stojine bliske prijateljice. Nakon što je Stoja postigla priznanje i uspjeh, vratila je Milana u Srbiju da živi s njom. Nakon završenog studija medicine, Milan se oženio i postao otac dvoje djece, što ga je nagnalo da potraži posao. Stoja je ponudila svoju pomoć, predloživši Milanu da pokrene vlastiti posao kako bi uzdržavala obitelj, no on je to odbio. Umjesto toga, Milan je dobio mjesto medicinskog tehničara u bolnici “Laza Lazarević”, gdje je i danas zaposlen.

Milanovo vrijeme u Australiji proveo je uz Stojinu prijateljicu, dok je ona svoje profesionalne aspiracije ostvarivala u Srbiji. Nakon što je stekla slavu i priznanje, pozvala je Milana da dođe živjeti s njom u Srbiju. Milan se, nakon završenog studija medicine, vrlo brzo upustio u bračne vode i postao otac dvoje djece, zbog čega se nametnula potreba za zaposlenjem. Stoja mu je pružila pomoć tako što mu je predložila da pokrene vlastiti posao kako bi osigurala egzistenciju za obitelj, no on je tu ponudu odbio. Umjesto toga, zaposlio se kao medicinski tehničar u bolnici “Laza Lazarević”, gdje je i danas zaposlen.

 

Stoja se suzdržala od razgovora s novinarima o sinu, iako je u jednom intervjuu prije nekoliko godina izrazila neizmjeran ponos na njega. U emisiji “Iz profila” pjevačica je izrazila divljenje Milanovoj nepokolebljivoj radnoj etici i odlučnosti. Unatoč tome što nisu uvijek mogli biti uz njega, okolnosti su spriječile njihovu stalnu prisutnost. Ipak, Milan je ustrajao i uspješno završio medicinsku školu te si osigurao mjesto u bolnici. Pjevačica je ponosna na izvanrednu osobu kakva je Milan postao. Rođena 4. lipnja 1972. u Kruševcu, Srbija, Stojanka Novaković, poznata kao Stoja, poznata je srpska folk pjevačica. Njezin zadivljujući glas, dinamična scenska pojava i zarazne melodije katapultirale su je na sam vrh slave srpske glazbene industrije.

U drugoj polovici devedesetih Stoja je krenula na svoj glazbeni put. Svoj debitantski album “Kako je meni sada” predstavila je svijetu 1998. godine, osvojivši slušatelje omiljenim pjesmama poput “Košulja plava” i “Sve se vrenda“. Od tog trenutka pa nadalje, Stoja je nastavila krasiti regiju s nizom hitova na vrhu ljestvica i albuma koji su stekli ogromnu popularnost. Široku privlačnost njezinog glazbenog stila može zahvaliti jedinstvenom spoju narodne glazbe i modernih elemenata popa i dancea, zbog čega je omiljena među publikom svih generacija.

 

Stoja je stekla reputaciju zbog svojih živih i živahnih scenskih nastupa, gdje se često druži s publikom, stvarajući radosno ozračje. Njezina magnetska osobnost i privlačnost priskrbili su joj golemu slavu i odane sljedbenike. Uz uspješnu glazbenu karijeru, Stoja se često pojavljivala u medijima te aktivno sudjelovala u televizijskim emisijama i projektima. Njezina osebujna osobnost i jedinstven stil neprestano su plijenili pozornost javnosti. Unatoč raznim izazovima tijekom svoje karijere, Stoja se uspješno etablirala u glazbenoj industriji i održala reputaciju jedne od najpoznatijih folk pjevačica u Srbiji, proširivši svoju slavu i izvan nacionalnih granica.

 

Nadalje, Stoja je postala prepoznatljiva po svom angažmanu u raznim humanitarnim pothvatima, aktivnim sudjelovanjem u mnoštvu akcija i događanja usmjerenih na podršku različitim dobrotvornim ciljevima. Stoja Novaković, također poznata kao Stoja, i dalje je bitna figura srpske estrade i cijenjena ikona narodne glazbe, a njezini omiljeni hitovi još uvijek odjekuju i njeguju se diljem Balkana.