Novak Đoković, koji se važi za najboljeg i najuspješnijeg tenisačem u povijesti, donio je odluku o raskidu suradnje s trenerom Goranom Ivaniševićem. Tijekom šestogodišnje suradnje Novak je postigao zapažene uspjehe, osiguravši brojne naslove prvaka. Izražavajući svoju zahvalnost, Novak se oglasio na Instagramu kako bi odao priznanje njihovoj plodnoj suradnji i podijelio zahvalnost za njihova zajednička postignuća. Trenutak kada sam Gorana pozvao da se pridruži mom timu ostao mi je živo urezan u sjećanje.

 

I doista, ne samo da smo dobili iznimnu uslugu nego i obilje smijeha, zabave, godine provedene na vrhu, oborene rekorde i impresivan broj od dodatnih 12 Grand Slam pobjeda, da ne spominjemo brojne nastupe u finalima. Oh, i ne zaboravimo povremeni dodir drame, nešto čega je predani Nolefam itekako svjestan. Nedavno smo Goran i ja donijeli zajedničku odluku da prekinemo suradnju.

Dok je naša kemija na terenu imala dosta uspona i padova, naše je prijateljstvo ostalo postojano i nepopustljivo, poput nepomične stijene. Neizmjerno sam ponosan na to, iako nisam siguran osjeća li on isto. Osim naših trijumfa na turnirskom krugu, uključili smo se u stalnu bitku na marginama parka, natječući se u beskrajnom turniru u društvenim igrama. Šefe, od srca se zahvaljujem na svemu, dragi moj prijatelju. Novak je zaključio riječima: “Obožavam te”. Za osvježenje pamćenja, tenisač je uhićen jučer dok je na trening u Košutnjak krenuo bez pratnje osobnim vozilom.

 

Rijetkost je vidjeti ga kako vozi, ali upravo se to dogodilo danas. Novak je došao u svoj luksuzni Range Rover Defender. Inače, Novak Đoković se nakon 2-1 poraza od Luke Nardija u Indian Wellsu vratio u Beograd. Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, Srbija, Novak Đoković etablirao se kao jedan od najuspješnijih tenisača u povijesti. Poznat po svojim izvanrednim atletskim uspjesima na terenu i izvan njega, postao je globalni simbol sportske izvrsnosti. Pokazujući ogroman potencijal od ranog djetinjstva, Đokovićev talent za tenis potaknuo ga je da postane slavna osoba u svijetu sporta.

 

Godine 2003. Đoković je krenuo na svoje putovanje kao profesionalni tenisač, brzo se uzdigavši ​​do istaknutosti kao jedna od najvećih sila u muškom tenisu. S impresivnim brojem od 20 Grand Slam pobjeda, može se pohvaliti zapanjujućim rekordom. Među njegovim trijumfima je devet naslova Australian Opena, šest pobjeda na Wimbledonu i tri osvajanja US Opena. Osim toga, tri puta je pobijedio na Roland Garrosu, učvrstivši svoju poziciju jednog od nekoliko odabranih sportaša koji su uspjeli na svih pet Grand Slam turnira.

Đokovićeva reputacija izgrađena je na njegovoj izvanrednoj fizičkoj spremi, mentalnoj snazi ​​i dugovječnosti na terenu. Njegova sposobnost da se oporavi od izazovnih okolnosti i održi prisebnost u situacijama visokog pritiska dosljedno ga izdvaja tijekom kritičnih trenutaka u utakmicama. Osim svojih postignuća u svijetu sporta, Đoković je stekao priznanje za svoje filantropske napore i predanost društvenim ciljevima. Njegova zaklada, Zaklada Novak Đoković, posvećena je poboljšanju obrazovanja i dobrobiti djece diljem svijeta. Zaklada je pružala pomoć raznim inicijativama, poput izgradnje obrazovnih ustanova, pomoći siromašnoj djeci te promicanju uravnoteženog i zdravog načina života.

 

Novak Đoković privukao je pozornost i medija i javnosti zbog svog zagovaranja biljne prehrane kao ključne komponente njegove sportske rutine. Unatoč suočavanju s kritikama i proživljavanju kontroverznih trenutaka tijekom svoje karijere, Đokovićev utjecaj na svijet tenisa i društvo u cjelini neupitno je značajan. Smatran jednim od najvećih tenisača u povijesti, Đokovićevi brojni rekordi učvršćuju njegov status u sportu, a njegov će trajan doprinos biti očit u godinama koje dolaze.