Zlatan Ibrahimović je često bio opisivan kao kontroverzan lik na fudbalskom terenu, ali kada se radi o njegovom privatnom životu, sasvim je drugačija priča. U njegovoj autobiografskoj knjizi “Adrenalin”, opisao je kako je svojoj majci kupio stan na Pagu, ali ona nije bila jedina osoba koju je odlučio da obraduje.

  • O Jurkinom životu za medije govorio je njen brat Gojko Gravić koji živi u Prkosu. Otkrio je da je Jurka sa 17 godina otišla u Nemačku da radi, gde je upoznala svog prvog supruga. Rodila mu je dve ćerke, Moniku i Violetu. Nakon razvoda, udala se za kafanskog pevača Šefika Ibrahimovića iz Bijeljine, sa kojim je dobila sina Zlatana, koji je postao fudbalska zvezda, i ćerku Sanelu. Kada se i taj brak raspao, Zlatan i njegova majka živeli su teško, dok se Zlatan borio s očevim alkoholizmom.

Zlatan je uspeo da deo svoje zarade prebaci na kompaniju koju je poverio majci i polubratu Aleksandru. Kupio je svojoj majci luksuzan stan u Novalji kako bi bila blizu svojih sestara. Takođe joj je kupio i crkvu u Švedskoj, ali ju je zatim srušio kako bi izgradio luksuzne stanove. Majka, koja je nekada radila kao spremačica 14 sati dnevno, danas može biti ponosna i zadovoljna.

  • Zlatan je odlučio da svojim sinovima Vinsentu i Maksimilijanu pruži nezavisnost i nauči ih samostalnosti, pa im je poslao na letovanje u Hrvatsku. Što se tiče drugih članova porodice, njegova sestra Sanela živi u neposrednoj blizini Muzeja moderne umetnosti u Malmou, dok Zlatanova polusestra Monika Anić živi u blizini. Najmlađi polubrat Aleksandar Đorđević živi sa svojom porodicom u Mabärsgatanu, a Zlatan se pobrinuo da im obezbedi smeštaj u istoj ulici.

Zlatan se takođe dotakao odnosa sa svojim sinovima Vinsentom i Maksimilijanom, priznavši da je srećan što su krenuli njegovim stopama. Oni igraju fudbal za Milan i veoma su fokusirani, a Zlatan je naglasio da je važno da to rade iz ličnih razloga, a ne zbog njega. Na kraju, Zlatan je otkrio da u svojoj kući nema mnogo fotografija, osim jedne na kojoj su njegova stopala. To je, kako kaže, podsetnik za sve u porodici da se sete odakle dolazi i koliko je važno ostati skroman i zahvalan na onome što imaju.

  • Zlatan Ibrahimović je rođen 3. oktobra 1981. godine u Malmou, Švedska. Njegovi roditelji, otac Šefik Ibrahimović i majka Jurka Gravić, bili su doseljenici iz Bosne i Hercegovine. Zlatan je odrastao u izazovnim okolnostima, s očevim problemima s alkoholom i finansijskim teškoćama.

Otkrio je svoju ljubav prema fudbalu veoma rano, počevši da igra za lokalni klub Malmö FF. Njegov talenat brzo je primetila švedska fudbalska zajednica, i uskoro je prešao u klub Ajax u Holandiji 2001. godine.

Tokom svoje karijere, Ibrahimović je igrao za neke od najvećih klubova u Evropi, uključujući Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain i Manchester United. Poznat je po svom izuzetnom tehničkom umeću, fizičkoj snazi i sposobnosti da postiže golove iz raznih pozicija na terenu. Osim svojih fudbalskih dostignuća, Ibrahimović je poznat i po svojoj karizmi, samopouzdanju i kontroverznim izjavama. Van terena, angažovan je u humanitarnim aktivnostima i često koristi svoju popularnost kako bi pomogao onima kojima je pomoć potrebna.

Zlatan Ibrahimović je tokom svoje karijere osvojio brojne trofeje, uključujući nacionalne lige, nacionalne kupove i evropske titule. Iako se penzionisao iz reprezentativnog fudbala, i dalje nastavlja da igra na visokom nivou u klubovima širom sveta. Osim po fudbalskim terenima, Ibrahimović je poznat i po svom prepoznatljivom stilu i ličnosti koja ostavlja trag gde god da se pojavi. Sa svojim izuzetnim uspesima i neustrašivim stavom, on je postao ikona savremenog fudbala i jedan od najcenjenijih fudbalera u 21. veku.