U posljednje vrijeme šira javnost pomno prati dobrobit Žike Jakšića. Popularni voditelj i producent emisije “Nikad nije kasno” odavno je poznat po tome što se ne obazire na rutinske preglede i lekarske preglede, uvek se predstavlja kao živahna i energična osoba, uvek spremna da se uhvati u koštac sa radnim obavezama i prepusti se društvenim aktivnostima. Shodno tome, niko nije mogao da predvidi bilo kakve zdravstvene probleme koji se kriju ispod njegove naizgled robusne spoljašnjosti.

Međutim, kako vrijeme prolazi, Žika Jakšić postepeno stari, zbog čega su potrebne preventivne mjere kako bi se osiguralo njegovo dobro i spriječile eventualne tegobe ili tegobe. Tek kada je doživeo nesvakidašnji bol u stomaku, postao je svestan postojanja “tempirane bombe” u njemu. Nakon konsultacija sa ljekarom, ustanovljeno je da Žika Jakšić boluje i od upala slijepog crijeva i od kile, zbog čega je bila potrebna hirurška intervencija. Sa utiskom da se zdravlje Žike Jakšića poboljšalo, u javnosti se pojavio novi talas upita i neizvjesnosti. Bivši suprug Dajane Paunović pre nekoliko meseci primetio je da mu opada kosa oko slepoočnica.

To se dogodilo nakon što je podvrgnut operaciji i oporavio se od korona virusa. Mnogi su verovali da je do opadanja kose došlo zbog svađe sa Sašom Popovićem. Srećom, uspio je riješiti problem prije nego što je postao primjetniji.

Kao neko ko cijeni ljekarske preglede, nedavno je prošao sveobuhvatan pregled. Počevši od pregleda srca, koji je uobičajen za nekoga njegovih godina, odlučio je da ceo snimak pregleda podeli na Instagramu kako bi njegovi pratioci mogli da vide. Uz dozu humora, Žika je u šali spomenuo da mu srce kuca u skladu sa muzikom i čak je podelio zvuk otkucaja.