Ljiljana Žikić Karađorđević bila je žena koja je svojom izuzetnom lepotom ne samo plenila srca mnogih muškaraca, već je svojom nepokolebljivom hrabrošću i snažnim držanjem ostavila upečatljiv utisak. Ova izuzetna individua je neustrašivo branila Kosovo svojim životom, čime je stekla reputaciju najsjajnije žene u bivšoj Jugoslaviji.

Srećnici da su imali lične susrete sa Ljiljom mogu potvrditi da su njena neodoljiva harizma i bezgranična energija ostavili neizbrisiv trag na svakoga koga je srela. Unatoč njenoj dobro poznatoj javnoj ličnosti, vrlo malo se otkriva o njenom privatnom životu, posebno o njenim romantičnim vezama, uključujući i glasine o vezi koju je imala s princom Tomislavom. Rođena 9. marta 1957. godine u Kragujevcu, Ljilja je bila srednje dete Živka Đogovića, vozača iz Hercegovine, i Milice, njene majke poreklom iz sela Žabara kod Topole.

U mlađim godinama svoju strast prema umetnosti razvijala je pohađanjem muzičke i baletske škole, a aktivno je učestvovala u renomiranom pozorištu „Joakim Vujić“ u Kragujevcu. Nakon razvoda roditelja, Ljiljana se sa braćom i sestrama i majkom preselila u mirno selo Žabare. Uprkos očevom napuštanju, Ljiljana, poznata po svojoj vatrenoj borbi za pravdu, donijela je hrabru odluku da odbaci očevo prezime Đogović i umjesto toga prigrlila majčino Žikić, kao i prezime bake po majci Manojlović, koja je nažalost preminula. u mladosti.

Nakon uspešno završenih studija na prestižnom Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, zagonetna i harizmatična Ljiljana je 1978. godine stekla cenjenu titulu Miss SR Srbije. Takođe, ostvarila je izuzetan podvig da postane finalistkinja renomirane “Miss Jugoslavije”. “ izbor tokom iste godine. Zaista sila s kojom se treba računati, Ljiljana je procvala u svojoj manekenskoj karijeri, kraseći naslovnice brojnih časopisa širom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).