U nastavku predstavljamo zadivljujuću priču koja se vrti oko poznate glumice koja se susrela s tragičnom sudbinom, ostavljajući sve koji su čuli njenu priču potpuno zapanjeni. Ova holivudska starleta ne samo da poseduje neuporedivu lepotu, već uživa i ogromnu popularnost. Međutim, uprkos njenoj trenutnoj slavi i bogatstvu koje je stekla, njen život je obeležila duboka tuga. Štaviše, uvijek je bila iskrena u vezi sa činjenicom da njeno putovanje nije bilo privilegija i bogatstvo.

Bilo je zaista iznenađujuće kada je i sama Halle Berry priznala da je proživjela period beskućništva u svom životu. Ovo otkriće baca svjetlo na put slavne glumice kada je napunila 18 godina i donijela hrabru odluku da se preseli u užurbani grad New York. Međutim, njen optimizam je brzo nestao kako su se njena sredstva brzo iscrpljivala usred ove očaravajuće metropole. Odlučna da juri svoje snove, Halle se našla u nevolji, očajnički joj je potrebna pomoć.

Bez druge opcije, obratila se majci, nadajući se podršci, da bi je dočekala neočekivano i razorno odbijanje koje bi označilo početak njene najgore noćne more. Međutim, važno je napomenuti da je Hali dosledno izražavala svoju nepokolebljivu zahvalnost svojoj majci, odbijajući da pripiše krivicu za njen nedostatak pomoći u tom teškom trenutku. Naprotiv, zapravo je zahvalila svojoj majci na ovom naizgled grubom postupku.

Nakon toga, Hali se odvažila na carstvo konobarstva, ali nije prošlo mnogo prije nego što joj se bogatstvo nasmiješilo, dajući joj zlatnu priliku da uđe u slavni svijet filma. Kao rezultat toga, cijeli njen život doživio je ogromnu transformaciju. Razmišljajući o ovom preokretu događaja, Hali je jednom pronicljivo izjavio: „U prošlosti, kada je moja majka odbijala da pruži finansijsku podršku, prekinuli smo komunikaciju na čitavu godinu.