S karijerom dugom preko tri desetljeća, Selma Bajrami čvrsto se plasirala u estradni vrh postigavši ​​izuzetan uspjeh kada je u pitanju njena muzičkak arijera. Kad god njena karijera doživi blagi pad, munjevito stupa u medijsku akciju, osiguravajući svoju kontinuiranu prisutnost u javnosti. Prije nekoliko mjeseci ponovno je plijenila pozornost s dvoglavim orlom na nastupu u Srbiji, što je shvaćeno kao njen očajni marketinški potez.

U želji da reklamira privatnu kliniku u Tuzli, pjevačica je odlučila objaviti fotografiju na kojoj su izmišljene modrice i ožiljci. Ovaj postupak poznate umjetnice nije poslužio samo kao oblik poniženja za sve one koji su doživjeli obiteljsko nasilje, već je i dodatno pojačao kontroverze oko nje. Pjevačica Selma Bajrami, poznata po brojnim skandalima tokom godina, odlučila je da dodatno zadivi svoje pratioce podijelivši šokantnu sliku na svom Instagram profilu. Slika je prikazivala njezino lice ukrašeno nečim što je izgledalo kao prave modrice i ožiljci, iako se kasnije otkrilo da su zapravo bili umjetni.

Kako piše Republika.rs, Selma Bajrami učinila je sraman čin reklamirajući privatnu kliniku u Tuzli eksploatirajući problem nasilja nad ženama. Ovo potpuno zanemarivanje iskustava stvarnih žrtava je i za osudu i razbješnjenje, posebno imajući u vidu veliku rasprostranjenost takvih slučajeva u ovom području. Bajrami je namjerno skrivala istinu, potpuno svjesna da bi dijeljenje vlastite viktimizacije izazvalo značajnu pozornost. Izmišljanjem fotografije navodnih ozljeda i strateškim označavanjem klinike na slici, uspješno je prevarila brojne medije u regiji koji su objavom fotografije nesvjesno promovirali ime klinike. Ovo lažno ponašanje ne samo da pokazuje nepoštovanje prema bezbrojnim ženama koje su istinski patile, već također predstavlja sramotnu izdaju njihove borbe.

Učestalost pritužbi u vezi s navodnim fizičkim zlostavljanjem pjevačice porasla je u svjetlu njezinih prijašnjih susreta sa sličnim incidentima. Nagađa se o identitetu počinitelja, bilo da se radi o bivšem partneru, supružniku ili posjetitelju, a tome svjedoče komentari poput “Opet je postala žrtva nečijeg nasilja. Tko bi ovaj put mogao biti kriv?” ” i “Čini se mogućim da se slučajno sudarila s palicom ili predmetom, što je rezultiralo nečim što izgleda kao rana od vatrenog oružja.” Nadalje, primjedbe poput “Iako su prisutni znakovi premlaćivanja, ove rane ne izgledaju nedavno, što sugerira da je prošlo neko vrijeme od incidenta.”

Ugled Selme Bajrami narušen je nizom skandala, a svaki je doprinio kaljanju njezina imidža. Jedan značajan incident odnosio se na neprovjerenu priču o mučnom susretu u kojem ju je navodno nasilnik tjerao da gola hoda beogradskim kejom. Osim toga, njezina vrlo javna svađa s bivšim menadžerom privukla je značajnu pozornost, dodajući sve veći popis kontroverzi oko nje. Nedavno se našla upletena u još jedan skandal kada je istakla dvoglavog orla, simbol koji se povezuje s “Velikom Albanijom”, čime je izravno uvrijedila Srbiju, zemlju u kojoj je često nastupala i zarađivala za život. Zbog toga joj je zabranjen ulazak u Srbiju, au pokušaju da se iskupi spomenula je Novaka Đokovića i dodatno podgrijala bijes javnosti. Kao dodatak burnoj karijeri, Selma Bajrami se 2010. godine susrela s još jednim nesretnim incidentom kada ju je na nastupu napao gost. Svađa je izbila kada je osoba od nje tražila da otpjeva njegovu popularnu pjesmu “Kakvo telo Selma ima”, a nakon njenog odbijanja došlo je do fizičkog obračuna.

Usred gomile gledatelja, Selma je skočila prema njemu, zadavši mu snažan udarac u lice, nakon čega je uslijedio niz uzastopnih udaraca. Brzo su intervenirali pripadnici osiguranja koji su pijanu osobu odvojili od Selme, koja je ostala ležati na zemlji. Incident je kasnije potvrdila i sama pjevačica, koja je izjavila: “Sve glasine koje ste čuli su doista istinite. Međutim, moram se suzdržati od otkrivanja daljnjih detalja u ovom trenutku, jer je stvar predana vlastima i bit će riješiti kroz sudski postupak.” Podsjećamo, Selmi Bajrama, poznatoj bosanskohercegovačkoj pjevačici, ranije je bivši ravnatelj BIA-e Aleksandar Vulin zabranio ulazak u Srbiju. Ovaj razvoj događaja sada je najavio Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ministrica BiH je na konferenciji govorila o srpskoj zabrani ulaska poznatoj pjevačici, što je Selma ponosno podijelila na svom Instagramu. Pridružuje se i Selma Bajrami, koja je nedavno doživjela poniženje, ministar je iskoristio priliku da srbijanskim vlastima prenese poruku. Kao zagovornik suradnje, izrazio je bojazan da djelovanje Srbije na globalnoj sceni kalja njen demokratski ugled. Srbijanska država i njezine institucije donijele su odluku o zabrani ulaska Selmi u zemlju nakon incidenta u kojem je zaplesala i napravila gestu koju su srbijanski dužnosnici ocijenili neprimjerenom. Konaković je istaknuo važnost osobnog očitovanja Ivice Dačića po ovom pitanju, ističući pogubnost koju to ima na odnose dva naroda.

Izražavajući zabrinutost zbog postojeće situacije, Elmedin je pozvao ministra Dačića da pojasni da li Vulinovi postupci odražavaju službeni stav države Srbije ili jednostavno ukazuju na nedostatak kontrole nad njihovim sigurnosnim sustavima. Elmedin je istaknuo važnost dobivanja izjave ministra Dačića, posebno u svjetlu Vulinove tvrdnje da je on osobno izdao naredbu prije službene smjene s mjesta ravnatelja BIA-e. Elmedin je istaknuo štetan utjecaj ovakvih incidenata na odnos između dvije strane. Ipak, naglasio je njihovu nepokolebljivu privrženost demokraciji i poručio da neće odgovoriti sličnim mjerama.