Nakon odluke o malom i intimnom vjenčanju, Ana i njen suprug zamislili su mirno i skladno slavlje samo za njihove najbliže. Međutim, njihovi su se planovi neočekivano preokrenuli kada se Anina svekrva umiješala u situaciju, koristeći prijevarne strategije u pokušaju da manipulira razmjerom ceremonije. Ovaj nepredviđeni i nepoželjni razvoj događaja zatekao je par nespremnog, a čitavu priču prenosimo vam u nastavku našeg današnjeg članka.

Bez prethodne konzultacije, dotična žena preuzela je na sebe pozivnice za dodatne goste za naše vjenčanje. Ova neočekivana akcija poremetila je naš pažljivo planirani popis gostiju i imala štetan utjecaj na naš poseban dan. Osim ovoga, Ana je ispričala i druge negativne pojave, među kojima je i slučaj kada je njezina svekrva, bez Aninog dopuštenja, odmah nakon saznanja na društvenim mrežama javno objavila svoju trudnoću. Nakon što je primila vijest o našem skorom roditeljstvu, njezino oduševljenje nije imalo granica. Izjurivši iz kupaonice od uzbuđenja, uzviknula je: “O moj Bože, jednostavno moram podijeliti ovu radost s cijelim svijetom! Želim da svi znaju!” Ipak, ljubazno sam predložio da pričekamo još nekoliko tjedana kako bih članove naše obitelji osobno obavijestio o sretnoj vijesti.

Nažalost, unatoč mom zahtjevu, samo sat vremena kasnije oglasila se na Facebooku i objavila našu trudnoću. Ne zaustavljajući se na tome, moja se svekrva čak osjećala prisiljenom iznijeti svoje mišljenje o potencijalnim imenima za bebu i pozvala se da prisustvuje porodu. Neugodnosti koje su počele tijekom vjenčanja nastavile su se i na medenom mjesecu, jer je moja svekrva napravila scenu kad joj sve nije išlo po planu. U sklopu našeg medenog mjeseca odlučili smo posvetiti nekoliko dana istraživanju zemlje u kojoj trenutno živi njen drugi sin. Međutim, po povratku me njezina reakcija iznenadila jer je izrazila veliko razočaranje što nije uključena u putovanje. Stalne pritužbe i pritužbe natjerale su me da se zapitam zaslužuje li njezina prisutnost na vlastitom sprovodu moje prisustvo. Ana čvrsto vjeruje da njezina svekrva utjelovljuje arhetip svekrve iz noćne more.

Određivanje jesu li značajne razlike u godinama između romantičnih partnera prednost ili nedostatak izazovno je pitanje na koje treba odgovoriti zbog značajnih razlika u dobi. Postoji li idealna razlika u godinama koja najbolje odgovara partnerima u vezi? U području intimnih veza, osobe obaju spolova teže partnerima koji su približno istih godina kao i oni, iako ostaju prijemčivi prema onima koji su ili stariji ili mlađi. Dok društveno neodobravanje dobnih razlika u vezama i dalje postoji, ono također ovisi o kulturološkim varijacijama. U određenim ne-zapadnim zemljama postoji značajno veća prosječna razlika u godinama između romantičnih partnera u usporedbi sa zapadnim zemljama. Međutim, važnost dobi u romantičnim vezama i njezin utjecaj na uspjeh takvih veza stvar je koju vrijedi istražiti.

Značaj dobnih razlika u ljubavnim vezama već je neko vrijeme tema interesa društvenih znanstvenika. Opsežno istraživanje koje je provelo Sveučilište Emory, na uzorku od približno 3000 pojedinaca koji su se nedavno vjenčali ili razveli, bacilo je malo svjetla na ovu stvar. Iako rezultati nisu bez dvosmislenosti, oni sugeriraju da razlika u godinama između partnera može igrati ulogu u razvodu brakova, odnosno u njihovom kratkom trajanju nakon čega naposlijetku dođe do razvoda.