Milovan Ilić, cenjena i nadaleko poznata ličnost u svetu televizije, stekao je ogromnu popularnost i priznanja pod simpatičnim nadimkom “Minimax”. Tokom svoje opsežne karijere, koja se proteže kroz niz godina, konstantno je hipnotizirao i oduševljavao publiku svojim zadivljujućim prisustvom na malom ekranu.

Minimax se duboko ukorijenio u srca javnosti, ostavljajući vječni utisak svojim izvanrednim talentom za širenje radosti i veselja, čak i tokom najtežih i najtežih perioda u životu. Minimaxovo prisustvo u očima javnosti bilo je neprekidno, jer je bio pod stalnim nadzorom medija. Iznenađujuće, njegov lični život je ostao uglavnom zanemaren, uprkos njegovoj burnoj prirodi. Tokom njegovog 12-godišnjeg braka, koji se poklopio s njegovim ranim dvadesetim, Minimaxov pad u ovisnost o drogama je prvi put došao do izražaja.

Raskid njegovog braka označio je prekretnicu u njegovom životu, jer se vratio svom prijašnjem načinu života, ponovo se uplevši u mračni i opasni svijet zloupotrebe supstanci. Minimax je još jednom doživeo ljubavnu radost i ponovo se oženio, ali tragično, njegova voljena žena je preminula 2004. Nakon ovog srceparajućeg gubitka, Minimax je doneo odluku da prihvati život u samoći i nikada se više nije upustio u carstvo braka. Tokom svog drugog braka, dobio je dragoceni dar roditeljstva, blagosloven je sa dvoje dece: sinom Vladimirom i ćerkom Anom.

U iskrenom i nečuvenom razgovoru za lokalne novine, Ana je otvoreno izrazila svoje duboko divljenje svom ocu, opisujući ga kao izuzetnu osobu. S radošću se prisjećala mnoštva dragocjenih trenutaka koje su dijelili, stvarajući obilje toplih uspomena. Nakon Minimaxovog prijema u bolnicu, njegova početna želja je bila da nabavi list papira i olovku, jer je žudio da pedantno prepiše svoj tok svijesti na opipljivi medij.