Tokom prethodnog meseca, reflektori srpskog sporta čvrsto su fiksirani na košarkaški klub Partizan, na čijem je čelu cenjeni trener Željko Obradović. Nažalost, njihov nedavni susret protiv Real Madrida u užurbanoj španskoj prestonici završio se porazom, što je izazvalo razočarenje među navijačima i entuzijastima. Vrijedi istaći da Željko ima nevjerovatno zapaženu stazu, koji je trijumfalno osigurao trofej Evrolige neverovatnih devet puta. U svakoj prilici, i on i njegovi predani igrači su ulivali svoje srce i dušu u igru, nastojeći da daju ništa manje od maksimuma.

Međutim, čini se da im je, uprkos njihovim hrabrim naporima, pobjeda u ovoj prilici izmakla. Nažalost, Partizan nije uspeo da obezbedi plasman u veoma cenjeno evropsko takmičenje. Ipak, tim je, zajedno sa svojim predanim trenerom, brzo preusmerio fokus na predstojeći plej-of ABA lige. Vrijedi napomenuti da je Željko u ranijim danima bio istaknuti član Partizana, doprinoseći svojim vještinama i talentima od 1984. do 1991. godine.

Osim toga, ponosno je predstavljao reprezentaciju Jugoslavije gdje je postigao zapažene uspjehe, uključujući i trijumfalno zlato medalju na Svjetskom prvenstvu u Buenos Airesu i nagrađen olimpijskom medaljom za svoje izvanredne nastupe. Obredović je oduvek bio privatna ličnost, a detalje svog ličnog života je više voleo da drži podalje od očiju javnosti. Ipak, opšte je poznato da su on i njegova supruga Vesna već dugi niz godina u srećnom braku.

Tokom svog braka, imali su sreću da odgajaju dvoje dece, sina Đorđa i ćerku Anju. Kako su odrastali, braća i sestre su krenuli različitim životnim putevima, a Đorđe je odlučio da krene očevim stopama baveći se košarkaškom karijerom, dok je Anja svoju strast pronašla u umetničkom polju. Anjin put karijere odveo ju je u više gradova širom Evrope, poput Pariza i Barselone, pre nego što je konačno pronašla svoj dom u Sloveniji.