Proslavljeni glumac Aleksandar Srećković Kubura (50) u javnosti rijetko iznosi detalje iz privatnog života. Tokom intervjua kojeg je nedavno imao, otkrio je da se jednom zarazio opasnim virusom koji je uvelike utjecao na njegovo zdravlje. Kako je u nastavku objasnio, tokom školovanja glumac je otkrio da je obolio od hepatitisa B.

U sedmom razredu osnovne škole, kada su svi učenici primali redovno cjepivo, dogodio mi se jedan nemili događaj. Zbog propusta nisam primio početnu dozu i morao sam se podvrgnuti revakcinaciji. Tijekom tog procesa revakcinacije dogodio se neočekivani događaj – dobio sam hepatitis B, poznat i kao australski antigen, kako su ga tada nazivali. Ovo otkriće podijelio je liječnik. Dok sam bio u Kraljevu, gdje sam pohađao školu, proces revakcinacije uključivao je korištenje zastarjelih igala koje su prije ubrizgavanja sterilizirane na plamenu. Nažalost, usred gužve, kada sam s još jednom kolegicom došao na red da primim revakcinu, igla nije bila dobro dezinficirana. Tek kad sam ja došao na red, igla je sterilisana, čime je moj prijatelj ostao neinficiran, a ja sam se, nažalost, zarazio, ispričao je Kubura u emisiji RTS Ordinacija.

Tijekom razgovora Kubura je otkrio simptome koje je imao u tom razdoblju. Zbog spomenute viroze bio je prikovan za krevet cijelih mjesec dana, tijekom kojih se pridržavao zahtjevnog režima prehrane i strogog mirovanja. Nakon što sam obolio od žutice, utvrđeno je da je uzrok mog stanja povezan s nedavnim revakcinacijom koju sam primio prije nekoliko mjeseci. Ozbiljnost mojih simptoma uključivala je intenzivnu žuticu i značajno povišene razine bilirubina. Moja je jetra pretrpjela velika oštećenja i natekla, što je rezultiralo mučninom i gubitkom snage. Iako se ne mogu sjetiti jesam li imao temperaturu, morao sam se pridržavati stroge dijete i dugo se odmarati. Proces oporavka bio je dugotrajan, jer sam dosta vremena proveo prikovan za krevet. Nažalost, detalji terapije kojoj sam se podvrgao izmiču, no nedvojbeno je to bilo izazovno iskustvo.

Aleksandar Srećković Kubura, talentirani glumac porijeklom iz Srbije, proslavio se u svijetu filma, televizije i kazališta. Rođen 30. travnja 1973. godine u Beogradu, Aleksandar Srećković završio je srednju matematičku i glazbenu školu, smjer violončelo 1991. godine. Godine 1993. debitirao je kao profesionalni glumac u Narodnom pozorištu u Beogradu. Potom je 1995. godine završio studij glume u klasi profesora Predraga Bajčetića na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Među njegovim razrednicima bili su Isidora Minić, Ana Sofrenović, Bojana Maljević, Srna Lango, Milica Mihajlović, Nenad Jezdić, Ivan Zarić, Katarina Žutić i Rastko Janković.

Prošle godine popularna emisija “AmiG Show” imala je zadovoljstvo ugostiti glumca Aleksandra Srećkovića Kuburu, uz još nekoliko gostiju. Tijekom tog događaja, konačno je otkrio porijeklo svog poznatog nadimka. Glumac je duhovito ispričao priču koja stoji iza njegovog nadimka Kubura. Sve je počelo glupom pogreškom na satu povijesti kada je donio suvenirsku futrolu ne shvaćajući da je funkcionalna. Na opće iznenađenje, kapsula u futroli eksplodirala je usred nastave, izazvavši gungulu koja je potaknula brzo dolazak osiguranja, ravnatelja i cijele škole. Glumčeva anegdota izazvala je smijeh publike.

Uz glazbu se zaljubio u nastupe. Prvi pokušaj bio je u drami Branislava Nušića “Običan čovjek”. U pauzi orkestar je odsvirao neke hitove. Budući da im je trebao violončelist, shvatio je da je dorastao zadatku. U zadnjem razredu srednje škole odlučio je čime se želi baviti, a karijera mu je bila gluma. Nakon završene srednje škole, Aleksandar Srećković je studirao glumu na Akademiji dramske umjetnosti, u klasi Predraga Bajčetića. Učio je kod Isidore Minić, Ivana Zarića, Katarine Žutić, Srne Lango, Bojane Maljević, Ane Sofrenović i Rastka Jankovića.