Većina glazbenih ikona iz 1980-ih i 1990-ih nestala je iz javnosti, a mnogi koji još uvijek njeguju pjesme koje su oblikovale njihovu mladost nisu bili svjesni kako ti umjetnici uopće izgledaju nakon nekoliko desetljeća. Melodije koje su stvorili nastavljaju samostalno odjekivati, dok su pojedinci koji su nekoć krasili naše ekrane u spotovima ili davno zaboravljenim televizijskim nastupima doživjeli potpunu transformaciju. Postojalo je vrijeme kada su te izvođače svi znali, ali su s vremenom nestali.

Iako su im se sudbine znatno razišle, zajednička nit između njih se pojavila jer je odjednom svima postalo nepoznato gdje se nalaze. Čini se da je nakon četvrtog mjesta na Euroviziji 1983., nekadašnja zvijezda Daniela Popovića izgubila dio svog sjaja, jer sebe sada naziva “socijalnim slučajem”. Živeći u Ljubljani sa svojim četvrtim suprugom Aleksandrom, rado se prisjeća nezaboravnih trenutaka iz svoje prošlosti. Među pionirima srpskog dance pjevača, Vesna Galiot Gala pojavila se devedesetih, točnije 1994. godine, i brzo stekla ogromnu popularnost. Galine nezaboravne pjesme, među kojima su “Falit ćeš mi”, “Biraj”, “Zlatna ribica” i “Budim se” nastavljaju odjekivati ​​publiku. Unatoč neospornom uspjehu, Gala se odlučila maknuti sa svjetla reflektora. Iako je nekoć razmišljala o povratku, naposljetku je odlučila odustati od tog sna.

Tijekom 1990-ih, poznata pjevačica Brankica Celabović, poznata kao Ella B, postala je istaknuta osoba u glazbenoj industriji, dominirajući raznim glazbenim ljestvicama svojim iznimnim talentom. Unatoč ogromnom uspjehu i popularnosti njezinih zadivljujućih pjesama, zadivljujuća plavuša donijela je hrabri izbor da prekine svoju glazbenu karijeru u usponu i preseli se iz Srbije. U jedinstvenom zaokretu, Brankica se zaljubila u Ljubomira Celabovića, jednog od tvoraca grupe Bit Street. Njihova ljubavna priča dosegla je vrhunac kada su se odlučili vjenčati na prilično nekonvencionalan način. Unatoč sve manjem interesu za svijet popa, odlučili su ozvaničiti svoju zajednicu u reality showu, čime su praktično nestali iz javnosti.

Ovaj bračni par koji trenutno živi u Stuttgartu blagoslovljen je četvero djece: Kristijanom, Aleksandrom, Danijelom i Tamarom. Prihvaćajući novo poglavlje u svojim životima, krenuli su potpuno novim profesionalnim putevima. Zanimljivo je da su njihovi potomci nesvjesni slave i hvalospjeva kojima su njihovi roditelji uživali u mladosti. Pojavljujući se na glazbenoj sceni tijekom 1990-ih, Ksenija Mijatović je svojim jedinstvenim glasom ostavila snažan utjecaj. Čak i sada, nekoliko njezinih pjesama zadržava svoju važnost. Međutim, pjevačica je naglo nestala iz središta pozornosti odlučivši se u potpunosti posvetiti potrazi za duhovnim prosvjetljenjem. Trenutno je zaposlena u području psihologije i vodi vrlo popularan Instagram račun posvećen osobnom razvoju i samousavršavanju.

Osim svojih glazbenih biografija, Ksenija je na svojoj web stranici objavila i neke osobne podatke koji su značajni za njezino putovanje. Jedan takav detalj je njezino iskustvo s vitiligom, kožnim oboljenjem koje ima od djetinjstva. Danas se pjevačkim nastupima na svadbama prihvatio poznati plesač Igor Todorović, poznat i kao dr. Igi. No, u prošlosti je nosio titulu najistaknutije osobe na području dance glazbe. Povremeno se pojavljuje na raznim mjestima. Tijekom svojih intervjua često govori o pozamašnim prihodima koje je stekao tijekom svoje vrhunske karijere i ističe da mu slava nikada nije napuhala ego. Nia Nedeljković, nekad poznata kao Madam Piano, zauzela je svjetla reflektora uz Franka Masija zadivljujućom izvedbom njihovog dueta “Vječna ljubav”. Međutim, 2003. godine svjesno je odlučila napustiti glazbenu industriju i uroniti u proučavanje astrologije. Rigoroznim usavršavanjem stekla je cijenjenu titulu međunarodnog profesionalnog astrologa i sada djeluje pod pseudonimom Nia Nedeljković.

Danica Bukilić, članica grupe Dak, doživjela je transformaciju karijere. Poznata Coka trenutno je zaposlena u pošti, potpuno odvojena od svijeta glazbe. Pjevačica Buba Miranović godinama je bila neafirmirana u medijima. Iako ne može shvatiti razlog tome, nagađa da se publika umorila od njezine prisutnosti i glazbenih kompozicija. Bubina izrazito ljubičasta kosa učinila ju je lako prepoznatljivom na pozornici, ali unatoč povremenom pojavljivanju, izgubila je interes za karijeru pjevačice. Potkraj osamdesetih godina prošlog stoljeća na glazbeni put kreće Anica Milenković, pjevačica narodne glazbe, da bi se kasnije povukla iz središta pozornosti. U dobi od 13 godina krenula je na svoje glazbeno putovanje, usklađujući nastupe sa učenjem.

Nakon odlaska iz Srbije, Anica se potpuno povukla sa scene i trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama. Dok je živjela na Floridi, ne samo da je slijedila svoju strast prema glazbi, već se bavila i raznim dodatnim poslovima tijekom pandemije kako bi ostvarila prihod. Silvija Nedeljković, bivša pjevačica i voditeljka, svojim zanosnim glasom i toplim osmijehom osvojila je publiku “Zvezda Granda”. Iako joj je predodređena uspješna karijera, donijela je hrabru odluku da ljubav stavi na prvo mjesto estradi i oprosti se od Srbije. U velikom finalu treće sezone ovog show programa Silvija je sudjelovala kao natjecateljica i osigurala sedmo mjesto. Uz svoju uspješnu pjevačku karijeru, Silvija se okušala i u voditeljskim vodama vodeći razne velike showove zajedno s Nemanjom Stevanovićem.