Posljednja tri desetljeća Jelena Karleuša ostavila je traga u glazbenoj industriji. Ipak, pažnju nisu privukle njezine melodične melodije, već hrabre i oštre riječi. Bilo da se druži s drugim slavnim osobama ili se druži sa svakodnevnim pojedincima, uvijek je bila nefiltrirana. Unatoč dugotrajnoj izloženosti javnosti, obrazovanje Jelene Karleuše mnogima ostaje misterij, stvarajući iluziju da u njezinom krugu ima nepoznatih lica.

Još od mladosti, Jelena je gajila snažnu težnju da se upusti u pjevačku profesiju, strast koja je postala očita kada je u dobi od 16 godina otišla u studio za snimanje kako bi stvorila svoj prvi album. Unatoč tome što je pokazala iznimnu akademsku sposobnost tijekom godina obrazovanja, njezin uspjeh u srednjoj školi nije ispunio očekivanja. Uspomene na vrijeme u Zemunskoj gimnaziji imaju poseban značaj, posebno na razred i direktora koji nisu ispunili moja očekivanja. Unatoč uobičajenim pretpostavkama, odluku o napuštanju škole donio sam iz više razloga. Škola je nametnula stroge propise, zabranjujući djevojčicama da nose šminku, minice ili imaju plavu kosu. Nadalje, razgovor i jelo tijekom nastave bili su strogo zabranjeni. Ovi propisi su bili pokretač mog odlaska iz Zemunske gimnazije, u kojoj sam završio tek prvi razred.

Nakon kratkog boravka u Politehničkoj školi na Novom Beogradu, gdje je isprva upisala diplomu inženjera strojarstva, brzo je donijela odluku da promijeni smjer. U roku od samo tri mjeseca prešla je na izvanredni upis u turističku školu. U odmaku od svojih akademski uspješnih članova obitelji, Jelena je otvoreno priznala da joj nedostaje fakultetska diploma, što je čini anomalijom. U međuvremenu, Aleksandra Prijović, darovita mlada glazbenica, trijumfalno je započela niz od pet koncerata u Osijeku. Nakon impresivnog prikaza u nazočnosti hrvatskih gledatelja, Prija je nastavila s tiskovnom konferencijom tijekom koje je dala pronicljive odgovore na niz zadivljujućih upita. Unatoč postizanju golemih trijumfa i dosljednoj rasprodaji dvorana diljem regije, Prija ostaje nepokolebljiva u svojoj predanosti općepriznatom principu da se “strpljenje nagrađuje”.

Naglasila je nedostatak hitnosti, umjesto da uživa u plodovima svog dosadašnjeg rada. “Ovo označava još jednu značajnu prekretnicu na mom profesionalnom putu. Posvećen sam stalnom rastu i napredovanju. Za pojedince je imperativ njegovati snove i težnje u životu, a ja svakako utjelovljujem taj osjećaj. Pjevačica je izrazila uvjerenje da nikada ne treba izgovarati riječi ‘dosta mi je’, nego težiti uzvišenijim ciljevima. U početku skeptična, nije mislila da bi mogla nadmašiti svoj prethodni album. No, nakon nastupa u brojnim klubovima, publici je pokazala da je sposobna za još veće uspjehe. Odlučno će nastaviti stvarati izvanredne pjesme, a samo će vrijeme pokazati kakve su prilike pred njom. Na upit o mogućnosti koncerta na Ušću odgovorila je s vedrim osmijehom.

Konkretno mjesto mog nadolazećeg koncerta, bilo na Ušću ili negdje drugdje, nema veliki značaj u usporedbi s važnošću koju pridajem ophođenju prema svojoj publici s najvećim poštovanjem. Iako imam aspiracije za veće koncerte u budućnosti, nema potrebe za žurbom. U ovom trenutku sam zadovoljan i prepun sreće. Ključno je njegovati snove, fokusirati se na osobni razvoj i nastaviti napredovati. Dogodilo se nešto neobično, događaj koji se drugima može učiniti nevjerojatnim. Ipak, ostajem ustrajan u svojim uvjerenjima i nastavljam sanjati o još veličanstvenijim koncertima, bez obzira na odabrano mjesto. Sinoć sam imao privilegiju prespavati u rodnom gradu (smijeh). Bilo je to prvo mjesto koje sam posjetio, i na moje oduševljenje, mnogi moji susjedi, uključujući bivšeg učitelja, došli su me vidjeti. Njihova prisutnost ispunila je moje srce ponosom i radošću. Moram priznati, njihov dolazak me iskreno iznenadio – uzviknula je Prija.

Nakon što je saznala za raspravu između Prije i Jelene Karleuše koja je bila veoma popularna, a koja je uključivala i njihov nedavni susret, Aleksandra je odlučila da iznese svoje viđenje. Jelena Karleuša je, kaže Prija, oštro demantirala bilo kakvu povezanost s tom izjavom, kategorički izjavivši da je nije ona napisala. Ipak, Prija tvrdi da joj je tvit iznio tijekom njihovog susreta jer je smatrao da društvene mreže često kriju vrijedne dokaze. Uvjerena da dokaz negdje mora postojati, Aleksandrina se intuicija pokazala tačnom.