Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, trebao je nastupiti u Miamiju, međutim s obzirom na nove okolnosti možda je ipak bolje što to nije uradio. Možda je odluka Novaka Đokovića da se povuče s turnira u Miamiju ipak bila opravdana jer nakon incidenta u kojem se srušio mladi francuski igrač Artur Kazo, sada možemo vidjeti kako se i iskusni Italijanski igrač Mateo Beretini umalo onesvijestio na terenu, a razlozi još uvijek nisu sasvim jasni. 

Tijekom meča protiv Andyja Murraya, pri rezultatu 5-2 u korist Britanca u drugom setu, gotovo je izgubio ravnotežu dok se spremao za servis. Srećom, uspio se stabilizirati oslanjajući se na svoj Berrettini reket i izbjegao je pad. Međutim, morao je uzeti trenutak da se pribere i sjeo na obližnji stolac. Unatoč relativno blagim temperaturama od 25 Celzijevih stupnjeva, koje se smatraju ugodnim za Miami, igrači su tijekom utakmice iskazivali svoje nezadovoljstvo. Glavni sudac je odmah prišao jednom od igrača, ali je na kraju odlučio pustiti igru. Pogledajmo pobliže taj trenutak:

U finalnom meču Murray je slavio rezultatom 4-6, 6-3, 6-4. Nažalost, Srbija je bila u nepovoljnom položaju bez Miomira Kecmanovića, koji je doživio dramatičan poraz od Kineza Shanga rezultatom 7-6, 4-6, 7-6. S druge strane, Tiago Sejbot Wild je slavio protiv Nuna Borgesa rezultatom 6-4, 7-5, dok je Andrea Vavasori dominirao nad Pedrom Kaćinom rezultatom 6-2, 6-2. Marton Fučović ostvario je uvjerljivu pobjedu nad Maksom Purselom rezultatom 6-2, 6-1, a Mateo Arnaldi nadigrao je Artura Flisa. Uz to, Amerikanac Mikelsen je slavio nad Klajnom iz Slovačke, dok je Markus Điron poražen u tri seta od Danijela Kepfera.

Očekivani okršaj Lasla Đerea i Wonga iz Hong Konga s nestrpljenjem se iščekivao od 16:00 sati. Zanimljivo je i svjedočiti ishodu meča Artura Kazoa protiv Harolda Majoa u Miamiju. Tijekom ovog doba godine, Miami dosljedno nudi raznoliku ponudu zabavnih opcija, uključujući glazbene festivale, koncerte, tjedan mode, odličan shopping, klubove duž južne obale, pa čak i vrhunski profesionalni tenis.

Novak Đoković, istaknuti igrač među njima, odlučio se za nastup u Miamiju prvenstveno zbog svojih obveza prema sponzorima i prilike da se opusti na plaži prije nego što se vrati intenzivnim treninzima i nastupima koji će biti potrebni tijekom produžene sezone na zemljanoj podlozi. u Europi, posebice u pripremama za Olimpijske igre. Bila ova odluka za neke razočaravajuća ili ne, to je jednostavno realnost. I ako možda postoji neizgovoreni faktor koji je doprinio njegovom iznenađujućem porazu protiv 123. igrača svijeta, Nardija, nedvojbeno je mudra odluka izbjeći se izlagati potencijalnim rizicima težih ozljeda i umjesto toga usredotočiti se na postizanje željenog ravnotežu i spremnost duha i tijela za zahtjevan rad i natjecateljske utakmice koje slijede.

Onima koji će se do 31. ožujka suočiti s brzom površinom, neuređenim loptama, raznolikim protivnicima, intenzivnom vrućinom i vlagom Floride – i onima koji će izbliza promatrati te nezgode i nesreće, rezimiramo: bit će to zadivljujuće iskustvo za vas. Među muškim natjecateljima, glavni kandidati uključuju Alcaraza, Sinnera, Zvereva i Medvedeva – dok je među ženskim natjecateljima neosporna prvakinja za osvajanje željenih naslova u “Sunčanim parovima” Iga Świątek. Ovaj turnir započeo je tragedijom u neposrednom krugu druge nositeljice, Aryne Sabalenke, a vraća se i Simona Halep nakon izostanka od više od godinu i pol dana zbog navodnog dopinga.

Nažalost, naši igrači nisu imali sreće u ždrijebu, pogotovo Lajović, koji ima zahtjevan zadatak da se u uvodnom kolu suprotstavi Monfilsu (Francuz trenutno ima prednost od 2-0). Đere, koji je propustio Indian Wells zbog oporavka od ozljede, u prvom kolu će se susresti s kvalifikantom iz Hong Konga, Wongom. S obzirom na trenutne vremenske uvjete, ova bi utakmica mogla biti veći izazov nego što smo se nadali. Pobjeda bi ga postavila protiv 19. nositelja Khachanova (Rus ima rekord 3-0, ali nikada nije igrao na vanjskim betonskim površinama), što ima potencijal da bude uzbudljiv meč – ako Laslo bude mogao dati sve od sebe.

U nedostatku Novaka, prazninu koju je ostavio njegov suigrač u igri parova uspio je popuniti 48. Miša Kecmanović. No, u prvom kolu čeka ga strašni protivnik, 124. igrač svijeta Šang, koji ove godine ima skor od 6 pobjeda i 4 poraza, u odnosu na Mišinih 7-8. Ako Miši u susretu sa Shangom i Davidovič-Fokinom u drugom kolu pomogne poznavanje floridskog okruženja, gdje je teniski odrastao, možda postoji šansa da se nešto pozitivno dogodi još jednom u trećem kolu protiv Ruda. I Miša i Norvežanin dobili su po 2 meča u dosadašnjim susretima, a Miša’Njegova stručnost na betonskim površinama mogla bi mu ići u korist. Iako je Rud nedavno popravio svoju formu, bit će potrebna kombinacija mnogih pozitivnih čimbenika da Miša dođe do još jednog 4. kola na velikom turniru ove godine i potencijalno izazove Taylora Fritza.