Proteklih dana, legendarni Američki glumac Brus Vilis proslavio je 69. rođendan a njegova
supruga Ema Heming Vilis oglasila se na društvenim mrežama kako bi izrazila svoje osjećaje i tom prilikom je uputila emotivnu čestitku. U dirljivoj objavi 45-godišnja Ema svog je supruga opisala kao pravo utjelovljenje muškarca potrebnog svakoj ženi. 

“Kao i vi, gajimo neizmjernu naklonost prema njemu. Možda niste svjesni, ali moguće je da možete zamisliti osjećaj sigurnosti koji nas obuzima kada smo u njegovu zagrljaju. On predstavlja oličenje viteštva, velikodušno darujući svoju ljubav drugima. To je bit njegovog karaktera koju ja opažam. Uvjeravam vas, on posjeduje izvanrednu sposobnost nesebičnosti i dosljedno pokazuje dobrotu. U ovoj radosnoj prigodi njegova rođendana, voljeni moj, želim izraziti da ste vi stalni izvor radosti i velikodušnosti.

  • Slika koju je podijelila prikazuje Brusa kako nježno ljulja dijete u zagrljaju.

Obožavatelji su objavu zasuli mnoštvom komentara, čestitajući Brusu sve najbolje na njegov poseban dan. Među komentatorima je bila i Talula Vilis, Brusova kći, koja je odvojila vrijeme i ostavila iskrenu poruku. “Neizmjerno gajim ljubav prema tebi. Neizmjerno gajim ljubav prema njemu. Našem Kralju Riba”, napisala je Talula.

U nedavnoj objavi, Talula je objavila da je dobila dijagnozu autizma tijekom prošlog ljeta. “Ovo je zapravo prvi put da sam otvoreno razgovarala o svojoj dijagnozi. Bilo je to prošlog ljeta kada sam to otkrila i to je imalo dubok utjecaj na moj život”, ispričala je. Ema je od 2009. godine u bračnoj zajednici s Brusom, a zajedno imaju dvije kćeri, Mabel (11) i Evelin (9). Brusa, pak, s bivšom suprugom Demi Moore dijeli tri kćeri, Rumer (35), Scout (32) i Tallulah (30).

Poznat po svojim kultnim nastupima u velikim holivudskim filmovima kao što su Five-Fold Tales i Umri muški, Bruce Willis, iskusni glumac u dobi od šezdeset sedam godina, povlači se iz industrije zbog svoje borbe s afazijom, neurološkim stanjem koje oštećuje kognitivne sposobnosti. funkcije. Obavijest o odluci objavili su na popularnoj platformi društvenih mreža Instagram članovi obitelji, među kojima su i sadašnja članica obitelji Emma Heming Willis i bivša supruga Demi Moore.

Tijekom izazovnog razdoblja kroz koje obitelj trenutno prolazi, izrazili su zahvalnost obožavateljima na nepokolebljivoj podršci. Obiteljska objava otkriva da je Brus donio tešku odluku da napusti svoju cijenjenu glumačku karijeru nakon pažljivog razmišljanja. Tijekom ovog teškog razdoblja za našu obitelj, iskreno cijenimo podršku, suosjećanje i ljubav koju ste nam iskazali. Vrijedi istražiti podrijetlo i posljedice afazije. Afazija je stanje koje nastaje zbog oštećenja mozga i rezultira poremećajem govora.

Tipično, ovaj fenomen se manifestira u lijevoj hemisferi mozga, koja je odgovorna za funkciju jezika kod većine pojedinaca (iako se u nekim slučajevima to područje može nalaziti na desnoj strani mozga). Primarni uzrok ovog poremećaja često se pripisuje moždanom udaru, iako ga mogu potaknuti i ozljede glave, tumori mozga, aneurizme, infekcije ili bilo koje stanje koje oštećuje kognitivnu funkciju, uključujući određene oblike demencije.

  • Porodica Brus Vilisa odlučila je ne otkriti okolnosti koje su uzrokovale Vilisovo stanje, a prema mišljenju javnosti njegova porodica krije određene tajne, međutim napominjemo, to ostaje na nivou nagađanja. 

Prema neurologu Leandru Telesu, članu Brazilske akademije za neurologiju, osobe s afazijom obično imaju poteškoća u izražavanju misli verbalno ili pismeno, razumijevanju tuđeg govora, čitanju i izvođenju određenih gesta.

  • Liječenje

Mogućnost uspješnog oporavka ovisi o temeljnom uzroku problema. Neurolog Taiz Augusta Martins, sa sjedištem u Brasiliji, glavnom gradu Brazila, objašnjava da se osobe koje dožive moždani udar često uključuju u govornu terapiju kako bi riješile poteškoće u komunikaciji i fizioterapiju kako bi vratile snagu ako je bilo koji strani predmet uzrokovao oštećenje. U većini slučajeva, čak i ako je stanje neurodegenerativno, napori rehabilitacije obično su učinkoviti u usporavanju napredovanja bolesti. Prema riječima liječnika, početak liječenja u ranijoj fazi dovodi do povoljnijih rezultata.