Dragica Radosavljević Cakana, poznata pevačica, već skoro tri decenije je u srećnom braku sa pravnikom Nebojšom Negićem. Iako su mnogi zaboravili, Nebojša nije Cakanin prvi muž. Cakana se prvi put udala za misterioznog Borisa kada je imala samo 19 godina, a upoznala ga je tokom letovanja u Makarskoj. Boris je bio Beograđanin koji je radio u Makarskoj, a Cakana je otputovala u posetu sestri.

Njihova ljubavna priča počela je u Makarskoj, a Cakana se prisetila kako je tu vezu krila i pisma koja je slala majci o svom dečku. Iako su roditelji bili iznenađeni, Cakana je hrabro dovela Borisa da ga upoznaju. U braku s Borisom rodila je ćerku Maju kada je imala 21 godinu.

Na kraju, njihova ljubav nije potrajala zbog Cakanine ljubomore, koja je bila presudan faktor za njihov razvod. Cakana priznaje da je ljubomora uvek postojala u njenom životu, a razvod je nastupio zbog više problema, ali ljubomora je bila jedan od najjačih faktora.

Nakon razvoda, Cakana je ostala u korektnim odnosima sa prvim mužem i ističe da je on divan otac. Kada se ponovo udala za Nebojšu Negića, shvatila je da je on čovek njenog života. Njih dvoje su zajedno već 23 godine i priznaje da postoji obostrana ljubomora, ali u granicama normale. Cakana naglašava da je najvažnija međusobna ljubav, poštovanje i tolerancija u vezi.

BONUS TEKST

Aloe vera, lekovita biljka poreklom iz Severne Afrike, poznata je po svojim brojnim zdravstvenim koristima i upotrebi u tradicionalnoj medicini i modernoj farmaciji. Aloe vera je bogata vitaminima C i E, cinkom, i ima antibakterijsko delovanje koje sprečava infekcije. Poznata je pod nazivom “eliksir mladosti” u Rusiji i “biljka besmrtnosti” u drevnom Egiptu. U tradicionalnoj kineskoj medicini takođe se koristi zbog svojih izuzetnih lekovitih svojstava.

U modernim vremenima, Aloe vera je najprepoznatljivija po upotrebi kao laksativ, ali su ubrzo otkrivena njena lekovita svojstva za lečenje opekotina, posekotina, uboda, i drugih dermatoloških problema. Aloe vera gel koristi se za regeneraciju kože i ublažavanje bola, što je posebno važno za žrtve atomske bombe u Hirosimi i Nagasakiju.

Ova biljka se primenjuje u lečenju raznih bolesti, od alergija i kožnih infekcija do ozbiljnih stanja poput astme, dijabetesa, raka, i AIDS-a. Takođe pomaže u lečenju anemije, hepatitisa, nesanice, depresije, kao i u oporavku od hemoterapije i radioterapije.

Aloe vera je nezamenljiv sastojak u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji, posebno u proizvodnji krema, losiona i dezodoransa. Gel Aloe vera dobija se iz unutrašnjosti lista biljke i sadrži mnoge lekovite sastojke, koji se koriste za lečenje različitih poremećaja metabolizma, upalnih procesa, i za jačanje imuniteta.

Upotreba Aloe vera gela za lokalnu primenu uključuje lečenje kožnih oboljenja, bolova u zglobovima, konjunktivitisa, mrena, negu usne šupljine i zuba, te prevenciju akni i peruti. Takođe, Aloe vera gel je koristan za podsticanje rada unutrašnjih organa kao što su jetra, srce, bubrezi, i žučna kesa, kao i za regulisanje nervnog sistema i pomoć pri odvikavanju od alkohola i pušenja.Lekovita svojstva Aloe vera biljke poznata su od davnina. Zbog njene velike sposobnosti ublazavanja bola i regeneracije koze, aloe vera masovno je koriscena za lecenje zrtava atomske bombe bacene na Hirosimu i Nagasaki.