Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, postala je poznata kao supruga princa Harija i bivša glumica. U ovom opisu njenog pojavljivanja na polo utakmici sa svojim suprugom, prikazana je kao elegantna i stilski svesna ličnost.

Megan Markl se pojavila u beloj haljini vrednoj 812 dolara, dizajnerke Hajdi Merik, koja odiše kalifornijskim duhom. Njen izgled je upotpunila odgovarajućom torbom i štiklama u istoj boji, naglašavajući svoj sofisticirani modni stil. Nosila je glamurozne naočare, nalik glumačkim divama, kao i starinske Šanel minđuše i sat koji je pripadao pokojnoj princezi Dajani. Megan često nosi nakit s emotivnim vrednostima, poput zlatnih narukvica koje joj je princ Hari poklonio za Dan zaljubljenih.

Na polo utakmici, Megan je bila nasmejana i družila se sa teniserkom Serenom Vilijams dok je njen suprug princ Hari igrao polo. Nakon meča, Megan je dodelila pehar Hariju i poljubila ga, što pokazuje njihovu bliskost i ljubav.

Iako su se suočili sa kritikama zbog napuštanja kraljevske porodice i nedolaska nazad u Englesku tokom krize u Firmi, njih dvoje deluju srećno, zadovoljno i zaljubljeno, što su mnogi primetili.

BONUS TEKST

Proso, poznato po latinskim nazivima Panicum miliaceum i Pennisetum glaucum, je biljka malog zrna koja spada u žitarice i uzgaja se širom sveta, posebno u Indiji, Africi i Kini. Ova žitarica je bogata skrobom i često se koristi kao pahuljice, kaša, grickalica ili u pripremi hleba.

Proso je jedna od najstarijih namirnica u ljudskoj ishrani, pripitomljena još pre 7.000 godina. U srednjem veku, bila je najzastupljenija prehrambena žitarica u Evropi, ali njena popularnost je opala sa razvojem poljoprivrede. Ipak, proso ostaje važna žitarica jer se može uzgajati u relativno sušnim sredinama, čineći je idealnom kulturom za mnoge zemlje.

Proso je bez glutena, što ga čini odličnom opcijom za osobe s alergijama ili osetljivošću na gluten. Ova žitarica pruža esencijalne hranljive materije, uključujući vitamine B grupe, kalcijum, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum, kao i proteine i dijetetska vlakna.

Proso ima mnoge zdravstvene koristi, uključujući zaštitu zdravlja srca i krvnih sudova, prevenciju dijabetesa, podršku digestivnom sistemu, smanjenje rizika od raka, detoksikaciju organizma, poboljšanje respiratornog zdravlja, jačanje imunološkog sistema, povećanje energetskog nivoa i pozitivno utiče na mišićno i nervno zdravlje.

Ova žitarica takođe može smanjiti učestalost migrena i ublažiti asmatične napade. Vlaknasta hrana, poput prosa, može pomoći u sprečavanju razvoja raka dojke kod žena. Konzumiranje više od 30 grama vlakana dnevno može smanjiti šanse za obolevanje od raka dojke za više od 50%.Proso žitarica može da obezbedi osnovne nutritivne potrebe za ljude u mnogim zemljama u razvoju širom sveta.

Iako proso ima mnoge zdravstvene koristi, preporučuje se konsultacija s lekarom pre uvođenja prosa u svakodnevnu ishranu, posebno zbog mogućeg napora za varenje i procesuiranje prosa.

Proso protiv raka
Savremena istraživanja su pokazala da vlaknasta hrana, kao što je uostalom i proso, može da bude jedan od najboljih i najlakših načina da se spreči razvoj raka dojke kod žena. Ustanovljeno je da žene mogu smanjiti šanse za obolevanje od raka dojke za više od 50% ukoliko konzumiraju više od 30 grama vlakana dnevno. Budući da je rak dojke jedan od najčešćih i najsmrtonosnijih oblika raka, preporučuje se svakodnevno konzumiranje hrane bogate vlaknima, kao što je proso.