Nakon solidnih 17 godina ujedinjenja, Selina i Joseph Quinones, koji žive u Coloradu, suočili su se s neočekivanom viješću koja ima potencijal promijeniti tijek njihovih života na neodređeno vrijeme, a sve to dok odgajaju troje djece. Nakon što je bila u braku više od desetljeća, Selina je odlučila istražiti povijest svoje obitelji i provesti temeljitu DNK analizu, otkrivajući opsežan popis svoje rodbine.

  • No, došla je do nevjerojatnog otkrića, a da nije ni dublje ulazila u svoju lozu – njezin suprug Joseph zapravo je bio dio njezinog obiteljskog stabla! Sa suprugom sam sklopila brak 2006. godine. Naš spoj rezultirao je rođenjem troje djece. Međutim, kasnije je otkriveno, u viralnoj objavi na TikToku koja je prikupila više od 4,4 milijuna pregleda, da smo doista rođaci. Dodala je kako se cijeli njezin svijet vrti oko supružnika i djece, a oni su uspješno pobijedili situaciju. Nadalje, ponosno je spomenula da sva njihova djeca posjeduju standardni set od 10 prstiju na rukama i nogama. Nakon što je saznala tu vijest, Selina to iskustvo opisuje kao “poražavajuće”; no ističe da njezini osjećaji ostaju nepromijenjeni. Nadalje, izražava nepokolebljivu ljubav prema svom suprugu, tvrdeći da joj negativni komentari i sugestije u javnosti oko razvoda ne smetaju.

Godine 2016. podvrgnula sam se DNK testu koji je ostavio dubok utjecaj na mene. Rezultati su bili poražavajući, što me navelo na razgovor sa suprugom o našoj vezi. Pitao sam se je li prikladno da budemo zajedno, s obzirom na neočekivano otkriće da smo u srodstvu. Cijelo iskustvo me jako uplašilo. Prije polaganja DNK testa bili smo u vezi četiri mjeseca i nismo ni slutili tu mogućnost. Ovo otkriće izašlo je na vidjelo tek znanstvenom analizom našeg genetskog materijala. Ovaj osobni račun podijelio je pojedinac na TikTok snimci.

  • Dodajući osjećaje, naglasila je da odbija dopustiti da krvne veze razbiju snažnu vezu koju su izgradili kao obitelj puna ljubavi i sklada. S nepokolebljivim uvjerenjem izjavila je da on ostaje i da će zauvijek ostati središte njezina svemira. Usred salve osuda i kritika, supružnici se često nađu pod intenzivnim nadzorom, čak ih korisnici TikToka nazivaju “odvratnima”. Međutim, Selina odlučno tvrdi da nikada neće dopustiti da je tuđe mišljenje pokoleba. Izrazila je da njihov nedostatak znanja o tom pitanju neće dovesti do njihovog razdvajanja. Razmišljala je o ideji da objasni njihovoj djeci da je njihova veza prekinuta zbog vanjskih utjecaja, ali je to brzo odbacila. Uvijek bi bili povezani kao obitelj, partneri i pojedinci duboko zaljubljeni.

BONUS TEKST:

NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI U NASTAVKU….

Ispitivanje genetskog materijala organizma radi utvrđivanja specifičnih genetskih svojstava, varijacija ili sklonosti poznato je kao DNK analiza. Ovaj postupak uključuje pronalaženje DNK (dezoksiribonukleinske kiseline) iz biološkog uzorka, kao što je krv, slina ili tkivo, nakon čega slijedi korištenje različitih tehnika za izdvajanje relevantnih podataka. Evo nekoliko temeljnih komponenti DNK analize: Da bi se započela analiza DNK, početna faza uključuje izdvajanje DNK iz biološkog uzorka.

Različite tehnike, uključujući centrifugiranje, kemijsku probavu ili korištenje specijaliziranih enzima, mogu se primijeniti za postizanje ovog zadatka. Korištenjem različitih metoda sekvenciranja, ekstrahirana DNK može biti podvrgnuta analizi. Pomoću ovih tehnika postaje moguće utvrditi točan redoslijed nukleotida (A, T, C, G) unutar molekule DNA. Analiza DNK omogućuje identifikaciju specifičnih gena koji su povezani s različitim karakteristikama, uključujući bolesti, nasljedne osobine i osjetljivost na određene zdravstvene probleme. Analiza DNK kroz testiranje nasljednosti omogućuje ispitivanje prijenosa određenih bolesti ili genetskih abnormalnosti.

Ovaj oblik testiranja može pružiti dragocjene uvide u potencijalnu osjetljivost na nasljedna stanja, uključujući ali ne ograničavajući se na rak dojke, Alzheimerovu bolest i cističnu fibrozu. Proučavanje genealogije može imati velike koristi od korištenja analize DNK, koja nudi dragocjene uvide u genetsko podrijetlo i lozu pojedinca. Provođenjem DNK testiranja mogu se otkriti vrijedne informacije o njihovom etničkom podrijetlu, migracijama predaka, pa čak i uspostaviti genetske veze s drugim pojedincima. Korištenje forenzičke DNK analize ključno je u ispitivanju kaznenih predmeta.

Ovaj poseban oblik analize koristi se za otkrivanje DNK dokaza pronađenih na mjestu zločina ili izdvajanje DNK uzoraka iz predmeta, a sve kako bi se utvrdio identitet i osumnjičenika i žrtava. Polje medicine svjedoči sve većem značenju DNK analize u zdravstvenim primjenama. Osim svoje uloge u dijagnosticiranju bolesti, također ima potencijal u personaliziranoj medicini, omogućujući prilagođene terapije temeljene na jedinstvenom genetskom sastavu pojedinca. Upotreba analize DNK obuhvaća različite sektore, uključujući zdravstvo, forenziku, istraživanje itd. Tehnološki napredak uvelike je povećao točnost i pouzdanost analize genetskog materijala, omogućujući sve preciznije rezultate.