Glumački par Branka Pujić i Dragan Jovanović proslavili su trideset godina braka, a njihova ljubavna priča prepuna je nezaboravnih detalja. Malo je poznato kako je započela njihova romansa. Iako su danas čvrst par, na početku njihovog poznanstva nisu ni slutili da će se zaljubiti jedno u drugo. Dragan je priznao da je od prvog trenutka kada je ugledao Branku znao da je ona žena njegovog života. Ipak, morao je biti strpljiv i sačekati pravi trenutak da je osvoji.

Branka se u početku odupirala, ali je Gagi svojom duhovitošću i šarmom polako osvajao njeno srce. Njihova ljubav je počela kao prijateljstvo, a zatim se spontano razvijala u nešto više. Prvi zajednički projekat bio je presudan za njihovu vezu.

  • Ipak, već pre nego što su počeli zajedno raditi, Dragan je imao plan. Seća se da je prvi put kada ju je video na Akademiji rekao da će mu biti žena. Branka je, i pored toga što je imala dečka, postepeno postajala sve više privučena njegovom duhovitošću i šarmom.

  • Branka ističe da je Dragan plemenit čovek s jakim oružjem u šarmu. Njih dvoje su, i pored ljubavi koju osećaju, odlučili se za brak pod roditeljskim pritiskom. Iako su oboje bili protiv tradicionalnog venčanja, na kraju su popustili pod pritiskom svojih roditelja.

Njihovo venčanje u maju 1992. godine bilo je jedan od najlepših dana u Brankinom životu. Romantično venčanje u restoranu “Ušće” s prelepim pogledom na Dunav i Kalemegdan okupilo je sve njihove prijatelje i rodbinu. Nakon venčanja, uputili su se na medeni mesec u zamak Dunđerski, gde su uživali u bajkovitim trenucima.

Iako su se venčali pod pritiskom, Branka je sigurna da bi i danas bili zajedno bez obzira na taj korak. Njihova ljubav je jača od papira i venčanih zaveta, a svaki trenutak proveden zajedno prava je sreća.

BONUS TEKST

Mango, voće koje mnogi vole zbog svog ukusa, takođe ima zadivljujuće zdravstvene koristi. Osim što su plodovi mangoa bogati vitaminom C, antioksidansima i prehrambenim vlaknima, oni takođe sadrže raznovrstan asortiman minerala. Mango je dobrodošao u svakoj zdravoj ishrani, a njegov ukusan ukus je dodatni bonus.

Međutim, nije samo voće mango vredno pažnje – listovi ove biljke takođe imaju izvanredna lekovita svojstva. Visok nivo flavonoida, fenola, antocijana, tanina i vitamina A, B i C čine ih posebno korisnim za ljudski organizam. Evo nekoliko pozitivnih efekata koje listovi manga mogu imati na zdravlje:

Rastvaraju bubrežne kamence: Problemi s bubrežnim kamencima mogu biti veoma bolni i zahtevati hiruršku intervenciju. Listovi manga mogu pomoći u prirodnom razbijanju ovih kamenaca, olakšavajući njihovo izbacivanje iz organizma. Osušeni listovi manga se koriste u obliku praha, koji se potapa u mlaku vodu preko noći i pije ujutru.

Leče plućne bolesti: Čaj od osušenih listova manga može se koristiti kao lek za razne plućne bolesti poput bronhitisa, astme i prehlade. Pijenje ovog čaja s medom može povoljno uticati na zdravlje disajnih organa i skratiti vreme lečenja.

Snizavaju krvni pritisak: Čaj od svežih i mladih listova manga može pomoći u regulisanju krvnog pritiska kod hipertenzije, dovodeći ga na normalan nivo bez ikakvih nuspojava. To može biti od vitalnog značaja za prevenciju ozbiljnih posledica kao što su moždani ili srčani udar.

Pomažu kod dijabetesa: Mladi listovi manga bogati su antocijanima, koji mogu pomoći u lečenju ranog stadijuma dijabetesa, kao i dijabetičke angiopatije i retinopatije – komplikacija povezanih sa dijabetesom.

U zaključku, čaj od listova manga nije samo lekovit, već i ukusan. Jedina prepreka za njegovu upotrebu može biti teškoća u nabavci ovih listova.