Današnji dan za pjevačicu Anu Bekutu ima poseban značaj jer se prisjeća jednog izazovnog dana u svom privatnom životu. Njena voljena majka Milica danas slavi 88. rođendan. Ana svojoj majci upućuje srdačne želje, izražavajući ovom prilikom svoje gorko-slatke emocije. Sretan rođendan, draga majko! Prošle godine Ana je doživjela bolan gubitak majke. No, tu tužnu vijest uspjela je skrivati ​​od očiju javnosti čak 40 dana. Na kraju se oprostila od svoje majke putem duboko emotivnog videa, dijeleći dragocjene trenutke s proslave majčinog posljednjeg rođendana.

  • Prošlo je 40 dana od kada je moja voljena majka Milica otišla u Carstvo nebesko i u tom trenutku ja sam zauvek prestao da budem nečije dete. Odlazak majke označava smrt cijelog svijeta, uključujući i posljednje brige zašto kasni i svaku neizgovorenu intuiciju da nešto nije u redu, jednostavno zato što je njezin glas na telefonu zvučao drugačije. Odlaskom svake majke gubi se jedinstveno kulinarsko umijeće, poseban način postavljanja stola, osobna povijest, obiteljsko nasljeđe i specifičan način ljubavi. Riječ je o univerzalnom, ali individualiziranom obliku skrbi za dijete koje je već odavno postalo majka. Počivaj vječno u zagrljaju svoje ljubavi, mila moja majko – riječi su iz srca koje je za to vrijeme ispisala Bekuta. Prije nekoliko godina Bekuta je morala preživjeti gubitak partnera Milutina Mrkonjića.

U nedostatku partnera, pjevačica je iskusila niz emocija uključujući dezorijentiranost, tugu, melankoliju, grižnju savjesti i žudnju da nekoga okrivi; samo Anini najmiliji istinski razumiju dubinu onoga što je proživjela. Otkako je proživjela duboku tugu, Ana je imala nepokolebljivu podršku sina Igora Polića, te unuka Branka i unuke Sonje. Odlučni su koračati kroz život kao ujedinjena obitelj, što je činjenica koja pjevačici donosi neizmjernu radost i daje joj dodatnu snagu da nastavi sa svojim nastupima.

  • Taj je osjećaj odjeknuo u komentaru na svom Instagramu, gdje je Ana podijelila fotografiju uz svoju voljenu unuku Sonju, izjavivši: “Nastavljamo tamo gdje smo stali.” Ana Bekuta, proslavljena pjevačica s uspješnom glazbenom karijerom dugom nekoliko desetljeća, ispričala je svoje uspomene iz djetinjstva i otkrila da u svojim ranim godinama nije željela postati pjevačica zbog svoje introvertirane prirode. Osim toga, trenutno je članica muzičkog žirija u “Zvezdama Granda”. Odrastajući u Pribojskoj banji, bio sam uronjen u umjetničko okruženje. Moj otac, koji je nažalost preminuo, svirao je flautu, kao i moji stričevi. Budući da sam rođen u ovoj obitelji, glazba je bila prirodan dio mog odrastanja. Otac je prepoznao moj talent i odmalena me uveo u svijet glazbe.

U našem kućanstvu bio je običaj naučiti svirati neki instrument prije nego što se odvažio na pjevanje. Unatoč urođenom talentu, bila sam sramežljivo dijete, zbog čega nisam zamišljala da ću postati pjevačica. Tijekom nedavnog gostovanja u emisiji “Iz profila” podijelio sam te osjećaje i elaborirao svoj put. Budući da sam rođen u horoskopskom znaku koji je poznat po svojoj suzdržanoj prirodi, vjerujem da je sramežljivost sastavni dio moje osobnosti.

  • Trebalo mi je dosta vremena da se oslobodim ove ljušture i zračim svojom pravom energijom i sjajem. U periodu od otprilike deset godina, našao sam se zarobljen u stanju oklijevanja, neprestano strahujući kako će moje riječi drugi shvatiti. U stvarnosti sam uvijek trebao prihvaćati i izražavati svoje autentično ja. Ana, najstariji brat i sestra u svojoj obitelji, s ponosom priznaje svoju marljivu brigu za svoje dvije mlađe sestre. Ana, najstarije dijete u obitelji Polić, rođena je u tranzicijskom razdoblju za državu. Njihova obitelj nije posjedovala veliko bogatstvo, ali su imali sve potrebne namirnice. Anina majka je bila zaposlena, a otac je radio kao poljoprivrednik. Tijekom svog odrastanja Ana je uvijek preuzimala brigu o svojim dvjema mlađim sestrama Dobrili i Milini. Osim toga, pjevačica se prisjetila svog školovanja i ponudila uvid u svoj školski uspjeh i ponašanje kao učenice.

Tijekom svojih akademskih godina bio sam izvrstan kao student dok sam istovremeno njegovao duboko introspektivan unutarnji svijet. Moj je um uvijek bio pun snova i dubokih razmišljanja, nesvjestan činjenice da će se mnoge moje težnje na kraju ostvariti. U početku se moji umjetnički napori nisu smatrali ozbiljnošću koju zaslužuju. Međutim, tek kad sam napunio dvadeset šest godina i producirao svoj inauguracijski album, odlučio sam svom zanatu pristupiti s najvećom predanošću. U svoj rad sam uložio svoje srce i dušu, a publika ga je postepeno počela prepoznavati i prihvaćati.