Protekle dvije godine medije i javnost zaokupio je privatni život popularnog Petra Graše. Međutim, to zaista i ne čudi s obzirom na to da je njegovoj 25-godišnjoj vezi s Danijelom Martinović došao kraj kada je pronašao novu ljubav, Hanu Huljić, s kojom je zatim dobio i kćer.

Petar Grašo vrlo je hvaljen pjevač, skladatelj i tekstopisac u Hrvatskoj, a njegova popularnost seže i izvan domovine. Gajio je vjernu bazu obožavatelja u susjednim zemljama poput Slovenije, Srbije i Makedonije. Grašin opsežan repertoar sastoji se od bezbrojnih pjesama i nezaboravnih izvedbi, često prikazanih na raznim festivalima.

“Gorivo” koje je zapalilo njegovu duboku ljubav prema glazbi može se pripisati utjecajnoj ulozi koju je imala njegova obitelj. Tijekom odrastanja imao je sreću da je imao ujaka koji je imao izuzetne bubnjarske sposobnosti, kao i bliske obiteljske prijatelje poput Olivera Dragojevića i pokojnog Borisa Dvornika, koji su bili duboko povezani sa svijetom glazbe. Ove rane veze uronile su ga u bogato glazbeno okruženje. Kako bi njegovao i razvijao svoj prirodni talent, odlučio je upisati prestižnu glazbenu školu u Splitu, gdje se posvetio usavršavanju svojih glasovirskih vještina.

  • Rođen u Splitu 1976. godine, Petar je sin Snježane i Zorana Graše. Zoran Graša, bivši igrač košarkaškog kluba Split (ranije Jugoplastika), krenuo je u karijeru košarkaškog trenera. Osim toga, ova osoba ima mlađu sestru po imenu Buga. Posljednjih 28 godina obitelj Graša ponosna je što posjeduje i vodi cijenjeni restoran AdriaticGraša koji se nalazi na splitskom Sustipanu. No, početkom 2019. donijeli su tešku odluku da se odreknu vlasništva nad objektom.

Od sredine 90-ih ušao je u romantičnu vezu s poznatom pjevačicom Danijelom Martinović. Svoju vezu isprva su odlučili tajiti jer je nastala tijekom, kako neki tvrde, njezine bračne zajednice s Markom Perkovićem Thompsonom. Prije samostalne karijere nekoliko mjeseci proveo je kao član grupe Magazin 1994. Njegov pohod na glazbene vode započeo je i kao vokal i kao tekstopisac.

Godina 1995. obilježila je stvaranje pjesme “Goddess” od strane umjetnika. Igrom slučaja, te iste godine na pozornicu “Dore” stao je Oliver Dragojević koji je zapaženo izveo pjesmu i na kraju osvojio hvalevrijedno drugo mjesto. Naime, Oliver je odlučio na svoj album uvrstiti i Grašinu skladbu “Vrime Božje”. Sljedeće godine Grašo je odlučio osobno sudjelovati u “Dori”. Zanosna izvedba pjesme Otkada nije mi tu osigurala mu je respektabilno osmo mjesto.

Glas se brzo proširio regijom o značajnom pomaku, što je izazvalo veselo slavlje u čast Petru Grašu. Iako se proslavljeni umjetnik nastojao kloniti bilo kakvog sukoba, njegovi najbliži i kolege izvođači nisu mogli suzdržati oduševljenje ovom posebnom prigodom, pa makar ono bilo samo prenijeto objavom na Instagramu. Nedavno je Grašo imao čast surađivati ​​u duetu s Ninom Badrić, pionirkom u branši.

Dragi moj prijatelju, zaista si sretan. Pred nama je obilje vremena za uživanje u prekrasnim melodijama! Poznati umjetnik prikazao je lava uz zajedničku sliku. Usred iščekivanja da Peter objavi neočekivane vijesti, potencijalno o skorom očinstvu po drugi put, Ninino spominjanje razjasnilo je da se zapravo okupljamo kako bismo obilježili uzastopnu proslavu 48. rođendana.

Petar je na današnji dan, unatoč mladolikom izgledu, proslavio 48. rođendan, prestigavši ​​svoju voljenu Hanu Huljić za impozantnih 15 godina. Ova divna vijest jutros ju je sigurno razveselila. Ostvarivši sve što je želio na glazbenom polju, Petrov osobni život karakteriziraju jednostavni ciljevi koji zahtijevaju minimalan napor. Kao i mi ostali, želimo mu puno uspjeha, dobro zdravlje i nastavak njegovog izuzetnog talenta za stvaranje prekrasnih melodija.

Nagađa se da će hrvatski kantautor kasnije danas sve oduševiti zabavom iznenađenja. Unatoč njegovoj dobro poznatoj reputaciji skromnosti i izbjegavanja ekstravagantnih događanja, to se može zaključiti iz intimne ceremonije vjenčanja koju je pomno dogovorio s Hanom. Petar Graša očekuje malo i tijesno druženje, slično onom koje je priredio za krštenje svoje kćeri, okružen najdražim prijateljima.

Nadaleko je poznato da njegov najveći užitak leži u povlačenju na seosko imanje; stoga ne bi bilo neočekivano da on i njegova obitelj danas krenu na putovanje do tog mirnog prebivališta, gdje može uživati ​​u dragocjenim trenucima sa svojim kružećim kućnim ljubimcem.