Adnan, mladić iz Živinica u Bosni i Hercegovini, proslavio se nakon pobjede na veoma popularnom takmičenju. Međutim, uprkos svom novootkrivenom uspehu u muzičkoj industriji, doneo je tešku odluku da odstupi od svoje obećavajuće karijere. Nakon što se oženio sa Leilom, Adnan je Čikago učinio svojim novim domom, što se može vidjeti iz njegovih čestih ažuriranja na raznim platformama društvenih medija.

Evidentno je da vodi ispunjen život, što je prikazano na bezbrojnim fotografijama njega i njegovih najmilijih. Adnan aktivno učestvuje u nastupima širom Sjeverne Amerike, pomno birajući svaku priliku koja mu se pruži. Naime, tokom jedne od svojih emisija, zaigrano se predstavio kao ekskluzivni menadžer Marije Šerifović za domaće tržište, na veliku zabavu publike. Iznenađujuće, Adnan se također upustio u sferu ljepote tako što je uspješno lansirao vlastitu liniju kozmetičkih proizvoda. Vrijedi napomenuti da se, suprotno uvriježenom mišljenju, Adnan nije povukao iz karijere.

Zapravo, pojedinci sa područja bivše Jugoslavije i dalje ga aktivno traže, a u vrijeme kada je avgust krenuo, Adnan je već uspio zakazati i koordinirati nevjerojatnih petnaest vjenčanja. Adnan je bio presrećan što je svoju sreću podijelio sa prijateljima nakon što je primijetio blagi porast svoje težine. Prije nekoliko godina, Adnan i njegova supruga bili su ispunjeni čistom radošću kada su u svoje živote srdačno dočekali svog voljenog sina Adina.

Adnan često odlazi na popularnu platformu društvenih medija, Instagram, kako bi prikazao dirljive snimke sebe i Adina, bilježeći dragocjene trenutke provedene zajedno. Neosporno je da Adnan prihvata ljepotu života i nalazi veliko ispunjenje u svojim iskustvima, ne ostavljajući mjesta za žaljenje ili čežnju za svojom strašću prema pjevanju.