Nakon otkrića da je Danijela Martinović stekla naklonost prema novom saputniku, mediji su odmah preneli vest o pevačicinoj romansi. Uprkos formalnom i službenom tonu našeg razgovora, zajedno sa mojim potpunim nepoznavanjem okolnosti, bila je neosporna aura vedrine i smirenosti koja nas je obavijala.

Dok smo se bližili kraju naše razmjene, umjesto da se oprosti na konvencionalni način, odlučio mi je prenijeti ove iskrene riječi: „Neka te tvoj osmijeh prati na svakom koraku tvog putovanja.” U tom trenutku osjetio sam urođenu intuiciju da je ova osoba neosporno izuzetna. Danijela i Josip su tijekom intervjua zabilježili svoje romantične trenutke na njegovom prostranom imanju u blizini prekrasnog grada Zagreba. Sa potpunom otvorenošću, talentovana pevačica je izrazila iskrenu želju da u bliskoj budućnosti uspostavi zajednički dom sa svojim dragim.

Otkrivajući svoj dugogodišnji san o stanovanju u udobnom domu zagrljenom prekrasnom ljepotom prirode i njenim živopisnim nizom cvijeća, s nestrpljenjem je očekivala ostvarenje ove njegovane težnje, za koju se predviđalo da će se ostvariti tokom očaravajuće božićne sezone. Radoznalost novinara izazvala je moguća veza između natpisa ‘Njeno veličanstvo’ na vjenčanici i suživota para. Kao odgovor na ovaj upit, otkrila je da njenom procesu pisanja nedostaje bilo kakav oblik strukture ili rutine.

Naglasila je da nije postojao unaprijed osmišljen plan koji bi vodio njeno pero jer bi jednostavno započinjala svaki dan sa šoljicom kafe, utonula u udobnost svoje fotelje i dozvolila da se riječi bez napora preliju na praznu stranicu. Novinarka je priznala da je često doživljavala prijatna iznenađenja jer je njeno pisanje krenulo u neočekivanim smjerovima. Kako je intervju završen, razgovor je prešao na vjenčanje Danijele Martinović i intrigantne osobe čiji je identitet ostao neotkriven.