Kao suvereni monarsi i kraljevske osobe, britanska kraljevska porodica odgovorna je za većinu svojih službenih dužnosti. Znanje javnosti o njima prvenstveno proizlazi iz protokola koji su specifični za njih, ali kontroverzi ne nedostaje. Međutim, ni oni nisu imuni na složenost svakog porodičnog života, slično kao i druge porodice, skrivaju intimne detalje i tajne koje bi radije zadržali u privatnosti.

U našem izboru izdvajamo 11 nevjerojatnih priča koje vjerojatno ne biste trebali znati. Sestre princa Philipa sudjelovale su u bračnim ugovorima s osobama povezanim s nacističkom strankom. Među poklonicima kraljevske obitelji poznato je da je princ Philip rođen u Grčkoj i da je doživio brojne osobne katastrofe. Philipova majka je imala shizofreniju, zbog čega se s partnericom preselio u Monte Carlo. Dok su sve sestre princa Philipa bile udate, on se našao bez partnerice u životu. Princ Philip svojedobno je rekao da je do podjele njegove obitelji došlo bez ikakvog planiranja. Majka mu se razboljela, sestre su mu se udale, a otac je živio u južnom dijelu Francuske. Od njega se tražilo da tu činjenicu prizna i shvati. Princeze iz Philipove obitelji u braku su se udružile s njemačkom kraljevskom obitelji, razvile su odnos s nacističkim režimom i njegovale vezu. Direktor Ministarstva zračnih snaga Trećeg Reicha preuzeo je ulogu supruga Sofije, a njezina braća i sestre su se vjenčali. Naime, Sofi je jedno od svoje djece posvetila imenu Karl Adolf. Slično kao i njezin brat, Cecil nije odstupala od norme i umjesto toga slijedila je tradicionalni protokol njegovanja odnosa sa suprugom.

Princ Charles izrazio je namjeru da ispuni ulogu tampona Camille. Opće je poznato da je princ Charles tijekom braka s Dianom imao dugogodišnju vezu sa svojom sadašnjom suprugom Camillom Parker Bowles. No, važno je podsjetiti da je otkriće afere zaprepastilo svijet zbog specifičnih detalja. Nakon javne objave rastave princa Charlesa i princeze Diane, tri mjeseca kasnije, pojavio se niz tajno snimljenih razgovora Charlesa i Camille. Ove se snimke jedino mogu nazvati iznimno uznemirujućima. Tijekom jednog razgovora vidljivo je da se situacija prilično zakomplicirala. Charles je svoje nezadovoljstvo izrazio riječima: “O, Bože!” Bilo bi mi mnogo praktičnije živjeti u granicama tvojih hlača!’ Kao odgovor, Kamila je upitno upitala: “Biste li se transformirali u donje rublje?” Nakon toga Charles je napravio dodatni poklon. “O, ne daj Bože, čak ni tampon. Baš sam sretnica!”

Postojala je veza između kralja Edwarda VIII i nacista. Kraljičin ujak, kralj Edward VIII, bio je duboko zainteresiran za njemačku kulturu i održavao je bliske veze s njihovim rođacima iz te zemlje. Važno je napomenuti da princ Philip nije bio jedini član kraljevske obitelji koji je imao veze s nacističkim režimom. Klima je ostala povoljna sve do 1920-ih i 1930-ih, kada je Adolf Hitler postao popularan i preuzeo vlast. Ekonomski napredak u Njemačkoj, koji je u početku bio ubrzan, brzo je opao, što je dovelo do sveopćeg razaranja i očaja, što se nije ticalo kralja Edwarda VIII. Rekao je njemačkom rođaku da nije naš posao intrigirati unutarnje stvari Njemačke, bilo da se radi o Židovima ili nekoj drugoj temi. Nakon njihovog vjenčanja 1937., bilo je potrebno kratko vrijeme prije nego što je par, Wallis Simpson i njezin suprug, otputovao u nacističku Njemačku na kratko vrijeme. Pretvarali su se da su promatrači koji žele shvatiti uvjete rada, ali neočekivano su dočekani nacističkim pozdravom. Njihov raspored uključivao je zaustavljanje u školi za obuku SS garde, neformalne večere s Hermannom Goeringom i Josephom Goebbelsom te interakciju s Hitlerom u njegovoj rezidenciji, Berghofu.

Zbog svojih invaliditeta članovi obitelji kraljice Elizabete bili su skriveni od javnosti. Prve rođakinje kraljice Elizabete, Neris i Catherine Bouz-Lajon, rođene su s invaliditetom povezanim s inteligencijom i bile su u Earlswood Royal Institution za kriminalne osobe od svog 15. odnosno 22. rođendana. Kako bi prikrili svoje postojanje od šire javnosti, obitelj je lažno rekla da su umrli 1961. Unatoč tome što su rođene iste godine, Katarina i kraljica Elizabeta odlikovale su se nedostatkom znanja o liječenju psihičkih bolesti, to dovela do njihovih potpuno odvojenih života. Dokumentirano je da je bivši suprug princeze Anne dobio dijete bez žene. Od studenog 1973. do travnja 1992. princeza Anne i Mark Phillips bili su u braku i dobili su dvoje djece, Zaru Tindall i Petera Phillipsa. Međutim, nedavno je dokumentirano da Mark ima treće dijete, to dijete je navodno začeto tijekom njihovog braka dužeg od godinu dana.

Izvješća pokazuju da je Mark Phillips otac Felicity, koja trenutno živi na Novom Zelandu, ali je dijelila isto imanje od 700 hektara sa Zarom i Peterom dok su odrastali. Heather Tonkin, Felicityna majka, tražila je da Mark prizna i prihvati svoju odgovornost prema Felicity. Heather je izrazila želju da Mark javno prizna njihovu vezu te da njegovo ime bude upisano u rodni list djeteta. Međutim, Mark je odbio zahtjev, unatoč tome što je tijekom pet godina dobio financijsku pomoć od 6000 funti. Opće je poznato da je princeza Margaret izrazila duboku ljubav prema čovjeku koji je već bio predan. Princeza Margaret zaljubila se u Petera Townsenda do te mjere da mu je posvetila svu svoju ljubav. Suprotno uvriježenom mišljenju, kraljica je naposljetku odlučila raskinuti brak, ali ne zbog početnih hipoteza. Kao što je slučaj, kad je Margaret srela Petera, on je već bio oženjen i imao je posao od svoje obitelji.

Ključno je prepoznati da se kraljica Viktorija udala za prvog rođaka kojeg je imala. Opće je poznato da su kraljica Elizabeta i princ Philip bili braća i sestre, no ono što mnogi ne shvaćaju jest da se kraljica Victoria također udala za rođaka, i to ne bilo kojeg, već izravnog rođaka. Victorijini i Albertovi putevi susreli su se kada je ona imala samo 16 godina, a ona ga je zaprosila tek pet dana nakon što je otputovao u Englesku. Izjave princa Philipa bile su pune izjava koje su bile problematične. Princ Philip godinama je sudjelovao u važnoj ulozi kraljevske obitelji, ali je predstavljao i značajan problem. Prije smrti, Philip je bio zapažen po ležernom izgovaranju kontroverznih primjedbi koje bi mogle negativno utjecati na monarhiju, te su se primjedbe smatrale rasno neosjetljivima.

U jednom trenutku Fergie je pokušala omogućiti pristup svom bivšem suprugu u zamjenu za plaćanje. Bivša supruga princa Andrewa, Sarah Ferguson, poznatija je kao Fergie. Dovela je do niza kontroverznih situacija. Jedan značajan slučaj dogodio se 2010. godine kada je optužena da je pokušala prenijeti pristup svom bivšem suprugu za značajan iznos novca. Tražeći 500.000 dolara, postoje slike popularne slavne osobe koja nosi mnogo novca u rukama koje kruže paparazzi. Kockanje je bila omiljena rekreacijska aktivnost kraljice Elizabete. Jeste li znali da je osim poznatog talenta za konjske utrke, kraljica Elizabeta imala strast prema kockanju na konjskim utrkama? Priča se da je samo od svojih kockarskih poduhvata skupila nevjerojatnih 6 milijuna dolara. Unatoč tvrdnji Buckinghamske palače da je “uzvodno”, još uvijek je teško osporiti njihove uvjerljive izjave.