Danas jedna od najpopularnijih, Stojanka Novaković, poznatija kao Stoja, postala je znatno manje istaknuta javna ličnost u odnosu na svoje vrhunce tokom mladosti. Iako je idalje veoma aktivna i iako se njeni hitovi dan danas pjevaju, pjevačica je u proteklih deset godina nastojala održati svoju privanost, koliko je to moguće. Dok sada svoj osobni život drži u tajnosti i rijetko o njemu govori u javnosti, svojevremeno je u intervjuu za emisiju “Iz profila” progovorila o izazovima s kojima se suočavala u mladosti.

  • S najvećom iskrenošću podijelila je svoje iskustvo preuzimanja uloge majke u mladosti i potpunog prihvaćanja uloge. Sa nepunih 17 godina Stojanka Novaković se udala i ubrzo postala majka sina Milana. Nije ni znala kakve je teškoće čekaju, tragično, njezin je voljeni suprug prerano preminuo u nesreći, ostavivši nju i njihovo dijete bez doma ili financijske stabilnosti.

Kad sam imala samo 16 godina, upustila sam se u duboku i iskrenu ljubav s muškarcem koji će postati moj suprug. Ljubav nam je uzvraćena i zajedno smo krenuli na bračni put. Godinu dana kasnije, sa sedamnaest godina, naša se obitelj povećala dolaskom sina Milana. Uz podršku i odobrenje svog supruga počela sam se baviti glazbom, nastupajući s bendom. Međutim, spokoj mog života narušen je kada sam napunio 19 godina i doživio tragičnu nesreću koja je sve promijenila. Od tog trenutka nadalje moje su se okolnosti pogoršale.

Nažalost, suprugova obitelj nikada mi nije pokazala naklonost, od početka su me gledali kao teret. Bezdušnim i nezamislivim činom istjerali su mene i moje malo dijete iz naše kuće na sam dan sprovoda mog supruga. Iznenadnost ove situacije nije me ostavila mogućnosti da skupim svoje stvari, ostavljajući me bez ičega dok smo se upuštali u neizvjesnu budućnost. Dok gledam u nevino lice svog malog djeteta, preplavljuje me neizvjesnost o tome što je pred nama na našem putu.

Prije te značajne prilike, kada sam donijela životnu odluku da uđem u brak, moji su roditelji posve jasno dali do znanja da sam od sada nepoželjna u njihovom domu. Od jutra do kasnih noćnih sati besciljno sam tumarao selom, a moji mučni jauci odjekivali su pustim ulicama. Činilo se kao da se sama bit postojanja u toj kaotičnoj fazi ljulja na provaliji. Sljedećih mjeseci moj sin i ja živjeli smo s mojim prijateljem, često sudjelujući u posljednjoj šalici kave i zadnjoj šniti kruha. Kako bih osigurala egzistenciju za svoje dijete, ustrajala sam u svojim nastupima po barovima, koristeći svoj pjevački talent kako bih osigurala hranu na stolu.

Ovo teško razdoblje iz mojih ranih godina dijeli i pjevačica, prenosi Story. Sin Stoje Novaković već je nekoliko godina zaposlen u psihijatrijskoj ustanovi “Laza Lazarević”. Nakon decenije provedene u Australiji, Milan se vraća u Srbiju i uspešno završava srednju školu. Nakon toga dobiva posao u odabranoj struci, a jedina fotografija koja bilježi trenutak s majkom dostupna je ekskluzivno za gledanje na ovoj lokaciji. Prema novinskom izvoru, imao je snažnu odlučnost da samostalno upravlja svojim životom i odbijao je bilo kakvu financijsku pomoć svoje majke. Milan je proveo značajan dio vremena u Australiji pod skrbništvom Stojine poznanice, marljivo krčući uspješan profesionalni put.

Nakon što je Milan stekao slavu i slavu, Stoja mu je ljubazno uputila poziv da se preseli u Srbiju i živi s njom. Po završetku srednjeg obrazovanja brzo je stupio u brak i prigrlio ulogu oca dvoje djece, zbog čega je morao tražiti posao. Stoja je, u dobronamjernoj gesti, predložila osnivanje privatnog poduzeća kako bi osigurala svoju sposobnost za preživljavanje svoje obitelji. Nažalost, on je ljubazno odbio ponudu, navodeći kao razlog nezainteresiranost za taj pothvat.

Milan je već duže vreme zaposlen kao medicinski tehničar u Lazi Lazareviću. Zahvalan je na Stojinoj velikodušnosti što mu je kupila stan, ali ne želi daljnju novčanu pomoć. Milanove težnje uključuju ili nastavak rada u bolnici ili istraživanje mogućnosti u inozemstvu koje nude veću zaradu u njegovom području. U prethodnom intervjuu pjevačica je izrazila neizmjerno divljenje prema svom jedincu. Tijekom gostovanja u emisiji “Iz profila” ponosno je pohvalila Milanov čvrst radni elan i nepokolebljivu odlučnost. Iako ne može uvijek biti fizički prisutna, pjevačica je jako ponosna na Milanova postignuća, uključujući završetak medicinske škole i kasnije zaposlenje u bolnici.