Privatni život Dada Polumente često je tema razgovora, posebno kada se govori o njegovim ljubavima, brakovima, ali i odnosu sa stricem Šakom Polumentom. Ipak, izgleda da sestra Dada Polumente zauzima posebno mesto u srcu ovog poznatog pevača. Dado Polumenta je započeo svoj životni put 1982. godine u Bijelom Polju, gde i danas živi njegova šira porodica. Malo je poznato da Dado ima dve rođene sestre, Dalidu i Dajanu, a još manje se zna za Dajaninu potresnu sudbinu.

“Dajana je odabrana od Boga. Ona je velika blagodat za čitavu našu porodicu”, rekao je Dado o sestri, ističući da njene oči govore, dok duša i srce primaju informacije.

  • “Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dete. Sa tri meseca je dobila visoku temperaturu, 42 stepena. Doktori su joj dali pogrešnu injekciju i paralizovali joj 60 posto mozga”, otkrio je Dado Polumenta, gostujući u emisiji “Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović” na Blic TV.

Prema njegovim rečima, roditelji su se trudili da pomognu Dajani na svaki mogući način, ali je njeno stanje bilo bezuspešno. Dajana je nekoliko puta operisana, ali su se funkcije njenog tela vremenom počele otkazivati.

“Poslednjih, pa eto da kažem, trideset godina ona je u invalidskim kolicima. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju, koliko mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Stvarno je teško pričati o tim stvarima”, rekao je Dado u emotivnoj ispovesti. Sestra Dada Polumente ne može da se kreće, ne govori i ne čuje.

“Od nje sam puno naučio. O životu, ljudima… Ona je velika blagodat od Boga da bismo znali da cenimo svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovek može sam da uzme”, poručio je Dado. Prošlog leta, pevač je sa sestrama boravio na moru, a u objavi uz zajedničku fotografiju napisao je: “Ovo su posebni trenuci za mene i za moje najmilije, kada mozemo sa ovako malim stvarima da je ucinimo najsrecnijom.”

BONUS TEKST

Dado Polumenta, jedan od najpoznatijih pevača na Balkanu, rođen je 29. avgusta 1982. godine u Bijelom Polju, Crna Gora. Od ranog detinjstva, Dado je pokazivao interesovanje za muziku, a već u ranoj mladosti počeo je da se bavi pevanjem.

Njegova muzička karijera započela je kao tinejdžer, kada je počeo da nastupa po lokalnim klubovima i manifestacijama. Brzo je privukao pažnju publike svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima i harizmom na sceni. Dado je ubrzo postao popularan u regionu, a njegove pesme su osvojile srca mnogih slušalaca.

Polumentin prvi album, “100 stepeni”, objavljen je 2000. godine i odmah je postao hit. Nakon toga, usledili su brojni albumi i singlovi koji su cementirali njegovu poziciju na muzičkoj sceni Balkana. Pesme poput “Ja volim Balkan”, “Budi tu kad padne sneg”, “Ti nisi prava žena” samo su neki od hitova koji su obeležili njegovu karijeru.

Dadova popularnost i uticaj na muzičkoj sceni neprestano su rasli, a njegovi koncerti privlače veliki broj obožavalaca širom regiona. Pored toga, Dado je poznat i po saradnjama sa drugim poznatim muzičarima, kao i po svojoj autentičnoj interpretaciji narodne muzike.

Van muzičke scene, Dado je poznat po svom skromnom i pristupačnom stavu prema svojim fanovima. Sa porodicom i prijateljima, Dado je često viđen kao posvećen suprug i otac, te osoba koja se trudi da ostane povezan sa svojim korenima i tradicijom.

Dado Polumenta ostaje jedan od najistaknutijih pevača na Balkanu, čije pesme nastavljaju da inspirišu i dotiču srca mnogih ljudi širom regiona. Njegova muzika će sigurno ostati deo kolektivnog sećanja i doprineti bogatstvu muzičke kulture Balkana.