Pjevačica Stojanka Novaković Stoja u očima mnogih posljednjih godina izgleda bolje nego ikada, a konačno je otkrila tajnu svog novopronađenog izgleda. Tijekom blagdanske sezone moji planovi uključuju ugodan ciklus sna, prepuštanje slasnim obrocima, lagane šetnje, a zatim ponavljanje procesa s još jednom rundom odmora i prehrane.

  • To je bila moja rutina zadnjih desetljeća i upravo sam zato donio svjesnu odluku prigrliti užitak jela i pronaći sreću u ovom jednostavnom užitku. Stoja je to podijelila s nama, a iskoristila je i priliku da se osvrne na svoju karijeru te iznese svoje mišljenje o svojim kolegama. Nijedan zadatak ne smatram izazovnim jer se isključivo koncentriram na svoj put i bavim se vlastitim poslovima.

Ako pojedinci mogu naučiti usmjeriti svoju pozornost isključivo na sebe, promatrajući svoj izgled, svoje vokalne talente, svoju imovinu i svoje izdatke, i prepoznati da život nije samo širenje glasina i prosuđivanje, tada će biti nagrađeni od više sile . Govoreći o svom braku, Stoja se pozabavila i temom njegovog uspjeha, ističući da ne postoji određena formula koju treba slijediti. Stoja u intervjuu za “Blic” odlučno tvrdi da razvod nije ekskluziva za svijet estrade.

  • U 21. stoljeću razvod je uobičajena pojava koja pogađa ljude iz svih društvenih slojeva. Stoja izražava suosjećanje s onima koji prolaze kroz razvod, priznajući da je to raširena pojava u današnjem društvu. Stojanka Novaković, poznata i pod umjetničkim imenom Stoja, renomirana je pop-folk pjevačica porijeklom iz Srbije. Rođena 4. lipnja 1972. godine u selu Perlez kod Zrenjanina, trenutno sa suprugom Igorom Jovanovićem živi u beogradskom naselju Bežanijska kosa.

Stoja se na glazbenu scenu probila svojim debitantskim albumom 1998., a brzo se proslavila 2000-ih hitovima poput “Ćiki, Ćiki”, “Neću ostarjeti”, “Samo”, “Europa”, “Živote moj”. je moje blago”, “Starija”, “Metak”, “Do gole kože”, “Splav”, “Ciganin bijeli” i mnoge druge. U suradnji s drugim izvođačima snimila je četiri dueta među kojima su “Biću tuvoja” s Đanijem, “Gde gad pođem tebi idem” s Dadom Polumentom, “Muzika” s Dejanom Matićem i “Cista hemija” s Cobijem 2018. godine.

  • Stoja je u karijeri objavila deset albuma i 12 singlova, pobravši brojna priznanja i nagrade u Srbiji i okruženju. Proglašena je folk pjevačicom godine 2000. te je sljedećih godina dobila niz nagrada za prodaju ploča. Stoja je i ponosna majka sina Milana iz prethodnog braka. Rođena 1972. godine u selu Perlez kod Zrenjanina, Stojanka Novaković odrasla je u brižnom i zdravom okruženju. Njezin otac Milan je iz sela Pukuš kod Lopara u BiH, a majka Katica iz Vojvodine.

Uz mlađeg brata, Stojanka se prisjeća strogosti svojih roditelja i njihove sposobnosti da održavaju red u kućanstvu, balansiraju vrijeme za učenje, poslove i igru. Iako priznaje da je tvrdoglava i nestašna, bila je miljenica svog oca, zbog čega je on ponekad zažmirio na njezine nestašluke. Umjesto da sanja o braku, djeci i obitelji, Stojanka je uvijek željela pobjeći od neimaštine koja ju je okruživala.

  • Iz tog vremena nosi i sretne i tužne uspomene, a jedna od njih je i nezaboravna anegdota. Protiv volje roditelja, s prijateljicama se odvažila u park, gdje su svirali gitaru, pjevali i gdje je ona popila prvu cigaretu. U prisustvu gomile stigli su njezini roditelji, a otac joj je žestoko ošamario prije nego ju je otpratio kući. Srećom, njezina baka, koja je slučajno bila majka njezina oca, intervenirala je i zaštitila je od daljnjih ozljeda. Za njezinu je baku bilo zapanjujuće vidjeti vlastito krv i meso, njezino dragocjeno dijete, kako se upušta u čin paljenja cigarete.