U utorak je u naselju Banjsko Polje nestala mala djevojčica Danka Ilić (2). Tokom nestanka bila je odjevena u ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu. Mještani zajednice odmah su izašli u potragu, a 24 sata od trenutnka nestanka na snazi je bio “Amber alert”, međutim, djevojčica nažalost još uvijek nije pronađena. 

I sada ekipa Kurira ostaje na terenu i neumorno nastavlja potragu za nestalom devojčicom, apelujući na sve koji Danku sretnu da što pre obaveste nadležne. Milan Ilić, stric nestale Danke Ilić (2), izrazio je zabrinutost zbog nedostatka komunikacije sina i snahe nakon što su otišli u policiju da daju izjavu. Dodatno je naveo da nije u kontaktu sa svojim njima od Dankinog nestanka.

Novinari su danas u razgovoru razgovarali s djedom Danke Ilić (2) kojoj se već 48 sati gubi svaki trag. Prema njegovim riječima, nema novosti u vezi s nestankom njegove unuke. Osim toga, uhićeno je nekoliko osoba koje su tvrdile da posjeduju ključne detalje u vezi s nestankom Danke.

Jučer su u Hadžićima u Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe po imenu Bashar T, Zakuan T i Muhamed T zbog sumnje da su na TikTok postavili video na kojem su navodno iznosili tvrdnje o tome gdje se nalazi Danka Ilić, koja je nestala.

  • U Sarajevu doznajemo da su sve tri osobe Sirijci koji tamo žive.

Odjel za kibernetički kriminal Federalne uprave policije BiH je putem IP adresa uspješno ušao u trag osobama koje su navodno posjedovale informacije o nestanku mlade djevojke u Republici Srbiji. Ove osobe su tražile iznos od 50 tisuća KM (što je približno 25.000 eura) u zamjenu za otkrivanje ove informacije.

Prema Nedićevim riječima, na imanju je pronađena rupa, a ujedno su otkriveni kanali dugi 10 kilometara.

Rajko Nedić, glavni i odgovorni urednik Kurira, iznio je u svom izlaganju detalje o obližnjim rupama i istaknuo napore vatrogasnih ekipa koje pretražuju kanale u nadi da će pronaći bilo kakve tragove gdje se nalazi nestala Danka.

U rotaciji smo promatrali prolazak vatrogasnih i novih policijskih vozila. Cijelo polje bilo je iskopano teškim strojevima. Točnije, na imanju je otkrivena rupa koja otkriva mrežu kanala u dužini od otprilike 10 kilometara koji se povezuju s lokalnim rudnikom. Otkrivši jednu od tih rupa, vatrogasci su se spustili u nju. Ovo je mjesto gdje se voda transportira do ili iz rudnika kroz niz podzemnih tunela. Pod zemljom vodi više okana s okomitim padovima. Kao rezultat toga, poslane su dodatne vatrogasne jedinice i timovi kako bi se pokušali spustiti koristeći kamere i reflektore kako bi utvrdili je li djevojka upala u tunele. Područje je nalikovalo šumi, punoj krhotina i otpada, a tunel je otkriven tijekom procesa iskapanja. Zaključeno je da je to jedna od pristupnih točaka za kanal dug 10 kilometara.

  • Zapanjujuće pretpostavke iznio je psiholog specijaliziran za dječju psihologiju.

Postoji sve veća sumnja među mnogim pojedincima da je malo dansko dijete možda oteto, što je izazvalo pojačan strah i zabrinutost. Posebno je alarmantno priopćenje MUP-a da se djevojka ne nalazi u radijusu od 10 četvornih kilometara od ovog područja.

  • Gostujući u emisiji Puls Srbije, o ovoj temi govori Snežana Anđelić, renomirani dječji psiholog.

Djetetovu pozornost možete zaokupiti u trenu, pogotovo ako je malo. Dovoljan im je samo pogled na nešto šareno, poput igračke, da odlutaju. U tim dragocjenim sekundama dijete može lako nestati. Neće vam dati znak za pomoć niti vas držati za ruku jer im nedostaje životnog iskustva i znanja. Odgovornost je starijeg djeteta, koje je naučeno, da pita može li negdje. Malo dijete će, međutim, jednostavno uočiti svijetlu loptu i nestati. To znači da je čak i kratak nedostatak roditeljske pažnje dovoljan da dijete nestane. No, važno je napomenuti da oni neće nestati miljama daleko – objasnio je Anđelić.