Nadaleko je poznata duboka veza Novaka Đokovića sa Jasenovim poljem, rodnim mjestom njegove porodice. Naš tim je imao privilegiju da se tome iz prve ruke uvjeri tokom nedavne posjete ovom čudnom gradiću nadomak Nikšića. Kao najveći teniser svih vremena, Novak je odabrao da svoj ljetni raspust provede na očaravajućoj crnogorskoj obali iu tom periodu je istraživao grad. Dok je bio tamo, odlučio je posjetiti lokalnu crkvu, mjesto koje velikodušno podržava. Međutim, ekskluzivno možemo otkriti da je hodočastio i na imanje na kojem se nekada nalazila kuća njegovog dede Vlade.

Nažalost, zbog izgubljenog kontakta sa daljim rođacima, Novak i njegova porodica nisu bili u mogućnosti da povrate ili otkupe imovinu. Ipak, ove godine Nole je dirljivo posjetio imanje, gdje je prvi dah udahnuo njegov djed Vlad. Od kuće u idiličnom zaseoku Jasenovog polja ostali su samo ostaci, izlizani i pohabani vremenom dok se na kraju nisu srušili. Novak i njegova porodica naširoko razgovaraju o renoviranju kuće svojih predaka više od decenije, ne vodeći računa o troškovima. Đokovići se trenutno bore sa pitanjem vezanim za imovinu koja je prešla od njihovog pradede i dede.

Problem proizilazi iz činjenice da su ovu imovinu davno naslijedili brojni dalji rođaci čije trenutno boravište ostaje nepoznato. S obzirom da je potencijalno uključeno čak dvanaest rođaka, nevjerovatno je izazovno uspostaviti konsenzus među njima. Iznenađujuće, naše insajderske informacije otkrivaju da kontakta između ovih rođaka nema već nekoliko godina, a moguće je čak i da ne mogu međusobno komunicirati.

Uprkos nedostatku brige o finansijskim implikacijama, Novak se nada da će se njegovi rođaci na kraju okupiti i ili mu vratiti imovinu ili pristati na njenu prodaju.